середу, 21 травня 2014 р.

Порошенко - це скан Ющенка? Яке їхало - таке й здибало?!



Передвиборча агітація кандидата в президенти України Петра Олексійовича Порошенка до смішного нагадує передвиборчу компанію колишнього президента Віктора Андрійовича Ющенка!

Це пояснити можна, звичайно тим, що обидва вони вийшли із кучмівської шинелі і тим, що вигадувати щось нове не у правилах українських бізнесменів.

Бізнесовий досвід навчив їх, що краще запозичити щось, що довело свою ефективність десь і колись і розпочати на цьому «варити» гроші в українських реаліях.

Цю нехитру методу вони принесли із собою у політику. Українські бізнесмени політики люди консервативні, і країни із подібними підходами у революційний час не вижити. Бо будь-який бізнесмен почне «впарювати» неприбутковий бізнес сусіді-бізнесмену, граючи свою погану гру при гарній міні.

Подібна перспектива, як на мене, ще чекає нас!

Бо нереалізовані політичні амбіції – політичними амбіціями, а кровний бізнес – понад усе!

У демократичній країні політика не може бути бізнесом. А, значить, або бізнесмен політик втратить свій бізнес або Україна продовжить залишатися недемократичною!

Але, після обумовлення та пояснення, чому так сталося, подивимося як дух Ющенка торжествує над «буквою» Порошенка!

Перше, це залякування населення шляхом створення міфологеми: я – гарний, мій головний опонент – поганий, я – нормальний, мій головний опонент – ненормальний!

Ющенко в тюрмі не сидів і в армії служив (і армійське фото на додачу!), А Янукович у тюрмі сидів і в армії не сидів!

Порошенко в армії служив (і армійське фото у передвиборчій газетці Порошенка!) і в тюрмі не сидів, а Тимошенко в армії не служила і в тюрмі сиділа!

Ну який з неї буде головнокомандувач?!

Далі – культ великої дружньої родини у декілька живих поколінь!

Це, взагалі, вражає запозиченістю!

Багатодітний Ющенко із гарними дітьми, і Янукович небагатодітний із дітьми сумнівної поведінки та сумнівних моральних якостей!

Багатодітний Порошенко із дітьми, що святіші за янголів, і небагатодітна Тимошенко, із донькою сумнівних моральних якостей, особливо у свій день народження!

Наступний технологічний прийом – культ мудрого батька, який навчив усьому!

У Ющенка ця теза обмусолювалася до оскоми, зараз це роблять штаби Порошенка.

У Ющенка мудрий старий, який навчив любити Україну, а Янукович – сирота, та ще й батько був поліцаєм! У Порошенка тим же самим боком щастя вилізло, а  Тимошенко батька не знала, та й навіть прізвище там чи то те, чи то інше!

Селюка Ющенка батько навчив земельку рідну любити й цінувати, поратися біля неї, а Янукович виріс у місті і любові до землі не має! Порошенка батько аграрій навчив тому ж самому, а Тимошенко виросла у місті – і ціни селянській праці не знає,їхніх потреб не розуміє!

А виставляння діточок напоказ Ющенком і Порошенком, а розповіді їхніх дітей про те, як вони кохають Україну, і які вони скромні, і як без батькової допомоги усього в житті досягли. А їхні опоненти цим похвалитися не можуть!

І намагання вигледіти зваженими політиками, проголошуючи своїх опонентів популістами.

І закидання своїм головним опонентам тісних і безперечних звязків з Москвою!

І, головне, у них є чітка покрокова концепція виводу країни із украй тяжкого стану, а у їхніх опонентів – немає!

І команда у них солідна й багаторічна, а у опонентів – збіговисько рейдерів і гопників!

І на мові вони - з дитинства, а їхні опоненти ледь встигли вивчити!

І по рейтингах вони своїх опонентів значно обійшли, залишилося ледь-ледь напружитися! Громадяни, приєднуйтесь до очевидних переможців!

А які вони успішні  виключно за рахунок ласих талантів иа працьовитості, а їхні опоненти нажили сої статки виключно розкраданням державних коштів!

А які у Ющенка і Порошенка романтичні історії кохання із дружинами, а Янукович свою Люду ховає від людей, а Тимошенко із Сашею давно не живуть!

А які у них генеалогічні дерева, Порошенко, як і Ющенко, зі старовинного козацького роду! Пам’ятають своїх українських предків на відміну від космополітів Януковича та Тимошенко!

Ознайомившись бодай з однією із передвиборчих газеток кандидата  Порошенка відчуваєш наче повернувся у 2004 рік. І черевики, що за цей час зсохлися тиснуть ноги, особливо улюблену мозоль.

Чим закінчилось президенство Віктора Ющенка ми усі добре знаємо. Зважаючи на ідентичність їхніх технологій та месиджів для української громади, невільно виникає питання: а чи не закінчить ймовірний президент Порошенко так само ганебно, як його духовний наставник і кум?

Обоє-рябоє вилізли нагору на гребні Майдану! Перший вже зрадив свій Майдан, другий на шляху до цього!

І чи варто нам, український народе, знову наступати на ті ж самі граблі, співати знову стару пісню?

Чи будемо ми жити по-новому при керівниках зі старими підходами?

Іван Голота, Котовський Партизан штрафного батальону


1 коментар:

  1. Та в тому ж бо і біда,що народ все намагається на ті самі граблі наступити!!!! Небесну сотню жаль, до болі жаль, Але ж цих овець не зупинити. Йдуть за Порошенком,як барани на убій!!!

    ВідповістиВидалити