понеділок, 19 травня 2014 р.

Бессарабія – стратегічний край України!

17-18 травня 2014 року в рамках представлення мешканцям Одещини програми кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока народний депутат, уповноважений ВО "Свобода" в Одеській області Павло Кириленко відвідав міста Ізмаїл, Татарбунари, Арциз і Білгород-Дністровський. Окрім ознайомлення мешканців Бессарабії із програмовими засадами та шляхами їх реалізації, на зустрічах мова йшла також про важливість комплексного економічного розвитку краю та гармонійного співіснування національних меншин.

Зокрема, свободівець розповів про підготовлений ним запит до Кабінету міністрів щодо заходів з розвитку Українського Придунав’я (являє собою південно-західну частину Одеської області, що розташована у Дунайсько-Дністровському межиріччі Придунав'я та включає 5 адміністративних районів - Болградський, Ізмаїльський, Кілійський, Ренійський і Татарбунарський, а також місто обласного підпорядкування Ізмаїл. Загальна площа регіону становить 6,6 тис. кв. кілометрів).


«Розташування Українського Придунав'я на перетині найважливіших міжнародних шляхів з Європи в Азію сприяє розвиткові потенціалу морегосподарського та транспортного комплексу, який включає 3 морських торговельних порти - Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ, 2 судноремонтних заводи, державну судноплавну компанію ВАТ "Українське Дунайське пароплавство", судноплавний канал Дунай-Чорне море, 4 залізничні станції, локомотивне депо, ряд підприємств автомобільного транспорту, аеропорт Ізмаїл. З урахуванням географічного положення Українське Придунав'я має стратегічне значення. Вихід до транс'європейської артерії - р. Дунаю забезпечує зв'язок з країнами Центральної і Східної Європи та Азії, що зумовлює важливість цього регіону як ланки системи європейських транспортних коридорів, зокрема 7-го міжнародного транспортного коридору», - зазначив Павло Кириленко.

Щодо теми міжнаціональних питань, свободівець наголосив на збереженні національних ідентичностей та пропорційному представництві в органах виконавчої влади українців та представників національних меншин. «Міжнаціональна стабільність та взаєморозуміння в регіоні укріпляться тоді, коли українці почуватимуть себе господарями, а представники національних меншин визнаватимуть права української нації на повновладдя в Українській державі. В Програмі захисту українців та проекті Конституції України, розроблених ВО «Свобода», чітко прописано механізми регуляції міжнаціональних відносин, спрямовані на стабільне та гармонійне співіснування», - наголосив націоналіст.


--
Прес-служба Одеської обласної 
організації ВО "Свобода"
тел. 063 5635301, 098 0010519
skype: vasil.sydorak

Немає коментарів:

Дописати коментар