четвер, 15 травня 2014 р.

В Котовську почали розслідувати підпал квартири журналіста - постраждалому ніде жити

Слідчим відділом міського відділку міліції у м. Котовську (Одеська обл.) відкрите кримінальне провадження за фактом навмисного підпалу житлового приміщення журналіста, блогера «Телекритики» Олександра Ярошенка, відомого під псевдонімом Сергій Левитаненко. Про це йдеться на сайті Котовського МВ ГУМВС.

За даними міліції,  загоряння квартири журналіста відбулося вночі 12 травня. Також у правоохоронних органах заявляють, що вогнем у квартирі знищено житлову кімнату та все майно.

«Біля 2.00 години ночі до чергової частини міськвідділу міліції надійшло повідомлення від диспетчера СДПЧ-23 м. Котовська про те, що на вул. Гагаріна в багатоповерховому будинку сталося загоряння квартири. На вказане місце одразу прибула слідчо-оперативна група. Після локалізації пожежі працівниками міліції і МНС було проведено детальний огляд місця події. Вогнем знищено житлову кімнату та майно на загальній площі 30 кв.м., жертв і постраждалих не має», - йдеться на сайті Котовської міліції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 194(умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. На даний час проводяться слідчі дії щодо встановлення причини пожежі, суми збитків і свідків події.


                                                   У спаленій квартирі неможливо жити

Як повідомив пан Ярошенко, він зараз перебуває у скрутному становищі, бо йому немає де жити окрім, як у повністю спаленій квартирі.


«Після всього що трапилося, після вже кількох замахів на мене я не можу попроситись до когось пожити, всі бояться. Тому живу поки у спаленій квартирі. Немає газу, електрики. Як міг, забарикадувався там. Все майно моє згоріло - комп'ютер, камера, документи. Мені останнім часом немає, за що купити цигарок», - розповідає журналіст.

«Телекритика» звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти журналісту, який в результаті замаху на нього втратив своє майно. Нижче подаємо реквізити, на які можна перерахувати гроші на рахунок Олександра Ярошенка.

Рахунок для платежу: 29244825509100
МФО рахунку: 305299
ЕРГПОУ: 14360570
Номер картки: 5168 7553 9227 1769

Також медійник додав, що згоріли його оповідання, які він писав протягом 15 років. «Я хотів незабаром видати книгу оповідань, але вони згоріли і відновленню не підлягають», - додає пан Ярошенко.

Нагадаємо, у ніч на 12 травня у м. Котовську у квартиру до Сергія Левитаненка, увірвалися невідомі, які сильно побили медійника та влаштували пожежу у його квартирі. Пізніше журналіст заявив, що напад на нього у ніч на 12 травня є замахом на вбивство і помстою за його журналістську діяльність.

«Телекритика» 

Немає коментарів:

Дописати коментар