пʼятницю, 9 травня 2014 р.

Терористам хтось зливає інформацію про АТО на Сході. Є багато питань до влади, – силовик

Під час проведення антитерористичної операції на Східній Україні останнім часом складається враження, що терористи наперед знають усі дії силовиків. Ймовірно, хтось їм зливає таку інформацію, тому є дуже багато питань до влади.

Про це газеті «Тиждень» розповів боєць одного з підрозділів, що беруть активну участь в АТО.

Він зазначив, що спецпризначенці мають багато запитань до вищого керівництва. «У нас постійно виникає враження, що наверху сидять або ідіоти, або зрадники. Другий варіант, як на мене, вірогідніший. Пам’ятаю, під час другого етапу АТО трапився момент, коли перед нашими частинами був уже напіввільний прохід до Слов’янська. Ще трохи – і взяли б тих сепаратистів. Однак нас постійно смикали в останній момент назад. Не розумію, чому ми весь квітень сиділи на одному місці замість того, щоб просто розчавити ту гнилоту, яка вже вбила кількох наших. Навіщо було чекати стільки часу – щоб дати їм можливість підтягнути сили, зброю, облаштувати позиції?», – обурюється боєць.

«Ми могли б спочатку однією ротою їх накрити, але ж сиділи й чекали. Та й буквально до останнього працювали, що називається, по верхах. Я розумію, що не можемо «Градами» по місту вдарити, але ж сидіти й чекати – це просто означає, що більше моїх пацанів загине. А як можна було двічі відкликати нас назад, коли ми вже майже виконали завдання? До того ж, у мене до останніх днів було враження, що терористи постійно знають наперед про наші плани та дії. Тобто хтось їм же зливає – і це при тому, що в нас режим радіомовчанки постійно», – продовжує він.

Силовик обурений тим, що влада «лише говорить». «Іноді закрадаються думки: от розберемося з цим непотребом на Сході й займемося владою. Вдаримо по верхах, що називається», – говорить він.

Крім того, він розповів: «Спочатку ми навіть у страшному сні такого не уявляли – стріляти по цивільних. І командири нам постійно втовкмачували: щоб жодного неправильного погляду в бік місцевих. Та й згори постійно тиснуть, мовляв, щоб ні краплини зайвої крові. Але після Андріївки (бій у селищі під Слов’янськом, під час якого з-за спин так званого мирного населення, що намагалося блокувати українські частини, було вбито двох військовослужбовців. – ред.) у нас ставлення різко змінилося.

Так, командування й зараз вимагає не стріляти по них, пояснює, що їх треба залучати на свій бік, однак у нас тепер перед очима вбиті хлопці. Я розумію, і ми самі бачимо, що помітна більшість людей тут не підтримує терористів, однак нас вони теж не люблять, хоч і бажають, щоб бандитів прогнали».

Він зазначив, що на Сході дуже багато провокаторів та немісцевих. Також спецпризначенець додає: «Багато хто ставить запитання, чому ми весь час маневруємо вперед-назад. Річ у тому, що в нас немає ані наказу, ані права стріляти по мирних жителях, тому виманюємо терористів назовні. У нас відбувається зараз бойове злагодження між різними родами військ, армією та Нацгвардією, різними спецназами. Наша мета – знешкодити якомога більше терористів за межами міст, а вже потім зачищати».

http://zik.ua/ua/news/2014/05/09/terorystam_htos_zlyvaie_informatsiyu_pro_ato_na_shodi_ye_bagato_pytan_do_vlady__sylovyk_486467


Немає коментарів:

Дописати коментар