суботу, 14 червня 2014 р.

Яку люстрацію ми запропонували Петру Порошенку!


Сьогодні ми передали президенту розроблений правниками-волонтерами закон Про очищення влади. Його три основні ідеї:

1. Суди, прокуратура, СБУ, міліція та державна служба мають отримати законодавство за стандартами Євросоюзу. Їхня чисельність має бути різко скорочена (лише за Януковича +70 тисяч), а зарплати – збільшені.

2. Усі – від президента до рядового міліціонера мають пройти перевірку з використанням детектора брехні. Посадовців, які не можуть пояснити майно своїх родин; які словами чи діями підтримували зазіхання на нашу територіальну цілісність; які під час Майдану були начальниками і не написали заяву про звільнення; які є вихідцями з КДБ або очолювали КПРС-ні та комсомольські організації – прибрати з посад на 10 років. Про кожну перевірку кожного судді, прокурора, сбушника, міліціонера, чиновника повідомляти громадськість і впродовж двох тижнів чекати від неї свідчень про правопорушення. Хто не пройде перевірку – теж прибрати з посад на 10 років.

3. Набрати нових суддів, прокурорів, міліціонерів, чиновників через відкриті конкурси. Дані про кожного претендента оголошувати і теж чекати свідчень громадськості. Її представники і журналісти мають бути в кожній комісії і з перевірки, і з підбору нових кадрів. Організувати перевірку та підбір кадрів має Агентство з державної служби, яке має пройти очищення першим.

Повний текст закону – тут з контактами для збору ідей як його посилити.

Президенту передали, щоб він поставив свій підпис і вніс до парламенту як свій. Із закликом "приймайте поки я вас не розпустив". Ми зберемо людей на підтримку такого голосування.

Велика подяку усім, хто прийшов та приїхав сьогодні. Зокрема, любому Автомайдану і активістам з інших міст.

5 канал зауважив, що наш мітинг став першим для нового президента. Думаю, це символічно. Якщо він візьметься за очищення влади, суспільство його підтримає. Якщо ні – прибере.




Єгор Соболєв

http://uainfo.org/blogosphere/politika/339917-yegor-sobolyev-yaku-lyustracyu-mi-zaproponuvali-petru-poroshenku-blogi-up.html

Немає коментарів:

Дописати коментар