вівторок, 24 червня 2014 р.

Україні потрібен план перемоги, а не план капітуляції!

Як показали минулі чотири дні з моменту запровадження "мирного плану" Президента України Петра Порошенка, путінські терористи не тільки не планують складати зброю або відступати на російську територію, але, навпаки, користуючись припиненням наступу наших Збройних Сил, ще активніше нападають на українські підрозділи, знищують нашу інфраструктуру та намагаються отримати військову допомогу з боку Росії.

Більше того, ми бачимо, як Росія за мовчазної згоди ОБСЄ та Європейського Союзу нав'язує Україні "мирні переговори" з представниками терористичних організацій, хоча вони жодним чином не представляють інтереси українських громадян, які мешкають на Донеччині та Луганщині. Зрозуміло, що Путіну вигідно представити свою військову агресію проти України як внутрішньоукраїнський громадянський конфлікт. Але незрозуміло, чому Президент Порошенко на це погоджується?!.

"Свобода" з самого початку наголошувала, що переговори з терористами – це капітуляція! У світі з терористами ведуть переговори тільки про звільнення заручників та можливість амністії чи відходу злочинців, а не обговорюють їхні політичні ініціативи. Участь Медведчука та Шуфрича у переговорах фактично як представників терористів має стати предметом невідкладного розслідування Генеральної прокуратури.

Нас не має вводити в оману звернення Путіна до Ради Федерації з пропозицією скасувати постанову про використання Збройних сил РФ на території України. Це – всього лише черговий трюк Москви для уникнення нових санкцій Заходу, а не кінець російської агресії. Путін, як правило, атакує після нових запевнень у своїй миролюбній позиції – так було після підписання Женевської угоди 17 квітня, так може повторитися знову.

Зараз найбільш небезпечною помилкою є думати, що можливо досягнути миру ціною капітуляції перед політичними вимогами агресора. Будь-які поступки, на які ми готові піти заради припинення нинішніх воєнних жертв, приведуть до ще більших жертв у майбутньому, поки агресора не буде зупинено!



Тому незалежно від будь-яких "мирних планів" "Свобода" вимагає від Президента України – Верховного головнокомандувача Збройних Сил конкретних дій, які наближатимуть українську перемогу у цій війні. Це:

1. Реальне закриття державного кордону з Росією та недопущення подальшого посилення терористів на Донбасі з боку Росії найманцями та важким озброєнням. Кордон має бути перекрито захисними спорудами, які унеможливлять вільне проникнення російських диверсантів на нашу територію. Неконтрольовані ділянки кордону треба замінувати. З державою-агресором необхідно запровадити візовий режим.

2. Невідкладне забезпечення усіх українських бойових підрозділів необхідним спорядженням, сучасним озброєнням, медичним забезпеченням та харчуванням. У той час як звичайні українці жертвують свої зароблені гривні на придбання бронежилетів і касок для наших вояків, на бюджетному рахунку Міністерства оборони лежать 4 мільярди невикористаних гривень! Слід провести розслідування бездіяльності чиновників Міноборони та Генштабу, яких підозрюють у корупції та державній зраді.

3. Арешт усіх пособників терористів, їхнього майна та бізнес-активів, незалежно від статусу, який вони мають у державі. Генеральна прокуратура та Міністерство юстиції повинні оприлюднити результати ініційованої колишнім Генпрокурором України Олегом Махніцьким перевірки причетності Партії регіонів і Компартії та народних депутатів від цих партій до надання підтримки сепаратистам і терористам. Це саме стосується "Українського вибору" кума Путіна Медведчука та донецького олігарха Ахметова, чиї публічні засудження воєнних дій українських Збройних Сил дуже схожі на пособництво окупанту. З пособниками терористів та окупантів не можна сідати за стіл переговорів!

4. Активізація зусиль на міжнародному рівні для запровадження третього рівня санкцій проти держави-агресора. Україна має публічно заявити, що на Донбасі відбувається російська військова агресія. Україна має розірвати дипломатичні відносини з державою-агресором, накласти мораторій на торгівлю з Росією у військовій та суміжних галузях, тимчасово заарештувати майно російських державних компаній на українській території симетрично до дій російських окупантів у Криму. Необхідно домагатися виключення Росії з усіх міжнародних організацій, починаючи з Ради Безпеки ООН.

5. Захистити український інформаційний простір від пропаганди агресора. Припинити доступ до нашої території російських телеканалів, радіо, преси та інтернет-видань, які підтримують терористів та російську агресію проти України. Маємо зміцнювати українську національну ідентичність та утвердити українську мову як символ національної єдності. Тільки так зможемо не допустити розколу України на мовному ґрунті, чого і домагається Путін через надання російській мові офіційного статусу.

Період реалізації "мирного плану" має бути використано для підготовки до запровадження воєнного стану в Донецькій та Луганській областях та проведення повномасштабної військової операції з очищення нашої землі від терористів.

Ми розуміємо, що є значний зовнішній тиск, зокрема з боку ЄС, через небажання аж надто погіршувати відносини з Росією через Україну. Їм вигідно, щоб українці самі пішли на здачу своїх національних інтересів.

Але Порошенко має пам'ятати: якщо український народ Президента не зрозуміє – його не врятують ні Москва, ні Брюссель. Треба дбати про національні інтереси, а не забаганки союзників.

На депутатську пошту мені прийшло звернення від жінок Донецька з приводу одностороннього припинення вогню і так званих "мирних ініціатив". При нагоді особисто передам цього листа Президентові. Цей лист варто почитати усім українцям.



http://blogs.pravda.com.ua/authors/tiahnybok/53a984ca269ea/

Немає коментарів:

Дописати коментар