понеділок, 16 червня 2014 р.

Котовській міліції, прокуратурі та СБУ: Генеральна прокуратура пропонує створити робочу групу щодо захисту прав журналістів!

Генпрокуратура України ініціює створення робочої групи з метою комунікації та координації діяльності у сфері захисту прав журналістів, у яку б увійшли представники ЗМІ, громадськості, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ. Про це під час круглого столу щодо захисту прав журналістів 13 червня повідомив начальник відділу Генеральної прокуратури Денис Черних. Він додав, що такі ж групи необхідно створити у регіонах та при необхідності залучити представників Служби безпеки України.

За його словами, враховуючи останні події на Сході України, а також складнощі, які виникають під час розслідування кримінальних проваджень у цьому регіоні, Генеральною прокуратурою прийнято рішення про проведення досудового розслідування резонансних злочинів у найближчих областях.

«Прийнято рішення, що по резонансних злочинах, які вчиняються на Сході України, зокрема злочинах проти журналістів, розслідування переноситься в найближчі області, для того щоб воно ефективно та якісно було проведено. Це можуть бути, як приклад, Запорізька та Харківська області», - зазначив пан Черних. Він також звернувся до журналістів з проханням, при скоєнні злочинів проти них, відразу звертатися до правоохоронних органів, незалежно від місцеперебування.


За його словами, у провадженні слідчих органів міліції протягом поточного року перебувало 354 кримінальних провадження, де потерпілими були працівники ЗМІ, з яких 226 зареєстровані цьому році. За результатами досудового розслідування направлено до суду обвинувальні акти у 15 провадженнях, у тому числі 8, що зареєстровані поточного року.

Він проінформував, що з початку року за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів (ст. 171 Кримінального кодексу України) відкрито 59 кримінальних проваджень, з яких 2 направлено до суду для розгляду по суті. Пан Черних пообіцяв, що Генеральною прокуратурою будуть вжиті заходи щодо активізації роботи у цьому напрямку.

«Телекритика»

Від КОТОВСЬКИХ ПАРТИЗАНІВ: ага, ми знаємо про випадки переслідування та нападів на журналістів у Котовську, та про бездіяльність вищевказаних правоохоронних органів у всіх цих випадках! Складається враження, що працюють по старому! Тобто, за звичкою, обслуговують котовські владні злочинні клани! І не тільки враження!

http://www.telekritika.ua/pravo/2014-06-14/94731

Немає коментарів:

Дописати коментар