середу, 25 червня 2014 р.

Рекламний щит із зображенням Романа Шухевича викликав шалену істерію у чиновників міськвиконкому!


Рекламний щит із зображенням Романа Шухевича, що з'явився на одній із вулиць Іллічівська на початку тижня, викликав нечувану істерію серед чиновників міського виконавчого комітету ради. Одразу ж після його появи начальник відділу з питань внутрішньої політики Людмила Мелешина офіційно звернулася до начальника управління архітектури і містобудівництва Сергія Протопопова з вимогою негайно прибрати щит. Але аргументація чиновниці абсолютно безглузда і вигадана. Дії та позицію Людмили Мелешиної можна трактувати не інакше як сприяння кремлівським окупантам, на що обов'язково буде акцентовано увагу у відповідному зверненні до прокуратури.

Перший аргумент чиновниці полягає у тому, що нібито у відділ почали надходити дзвінки від обурених містян. Цікаво, чи з такою ж оперативністю іллічівські чиновники реагують на звернення і дзвінки містян щодо інших ситуацій, зокрема, які пов'язані з комунальними проблемами. Достеменно не відомо, яка кількість дзвінків є приводом для того, щоби ухвалити те чи інше рішення.

Другим аргументом є те, що рекламний щит нібито не відповідає поглядам містян. Але як тоді бути, наприклад, з тою ж комерційною рекламою? Не усі ж товари відповідають вподобанням людей.

Третій аргумент – нібито рекламний щит може дестабілізувати соціально-політичні настрої в місті. Цікаво, чи не тим, що Роман Шухевич і очолювана ним УПА так само, як і зараз наші військові, боролися проти окупанта, який і досі в різні форми веде війну проти України та вбиває українських громадян? Власне, навпаки, поява такого рекламного щита – це нагадування про славні традиції боротьби українців проти ворогів задля укріплення серед містян бойового духу в боротьбі проти московської агресії.

Зважаючи на те, що для Людмили Мелешиної визначальними, за її словами, стали дзвінки від нібито обурених мешканців, пропонуємо свідомим містянам справді зателефонувати і висловити свою громадянську позицію щодо розміщення патріотичних рекламних щитів у Іллічівську. Номери телефонів відділу з питань внутрішньої політики Іллічівської міської ради: (04868) 6-41-65; 6-00-44.

З іншого боку, нічого дивного у діях чиновниці немає, враховуючи те, що її керівник – міський голова Іллічівська – Валерій Хмельнюк має багатий відповідний послужний список: член КПСС з 1965 року; з 1969 в різні роки обіймав посади Першого секретаря Овідіопольського РК ЛКСМУ; завідувача організаційного відділу Овідіопольського РК КПУ; Другого секретаря Одеського ОК ЛКСМУ; Другого секретаря Київського РК КПУ м. Одеса; заступника завідувача відділу організаційно-партійної роботи Одеського ОК КПУ; Першого секретаря Іллічівського ГК КПУ, у 1986 р. – Інспектор апарату ЦК КПУ.

Рекламний щит із зображенням Головнокомандувача УПА Романа Шухевича до 107-річниці з дня його народження розмістила Іллічівська міська організація ВО "Свобода" в рамках просвітницького проекту "Пам'ятаймо героїв!". Проект заснували місцеві свободівці ще 2012 року з метою популяризації національних героїв та переможних подій для України, зокрема через носії зовнішньої реклами. З того часу містяни могли бачити на вулицях повстанського отамана Семена Заболотного, який боровся проти московсько-большевицької окупації у 1920–х роках на території Одещини та Придністров'я, Чорних запорожців – військову формацію армії УНР, що існувала в 1918–1920 роках, будителя національної свідомості українців Тараса Шевченка та ін.



-- 
Прес-служба Одеської обласної 
організації ВО "Свобода"
тел. 063 5635301, 098 0010519
skype: vasil.sydorak

Немає коментарів:

Дописати коментар