вівторок, 8 квітня 2014 р.

Якщо не покінчити із сепаратистами – завтра на вулицях міста проллється кров!

Заява Одеської "Свободи": 

Одеська обласна організація ВО "Свобода" заявляє: події 7 квітня біля пам'ятника Дюку, коли десяток сепаратистів з так званого антиМайдану з травматичним пістолетом, газовими балончиками та бітами спробували напасти на одеський Майдан, мають стати серйозним дзвінком для громадськості, в першу чергу для очільників міста та області, а також місцевого керівництва правоохоронних органів. Лише завдяки злагодженим та рішучим діям самооборони Майдану, серед яких були активісти обласної "Свободи", озброєний напад вдалося присікти, затримати трьох нападників та передати їх міліції.

Очевидно, що готувалася провокація, наслідком якої мала би стати сутичка з трагічними наслідками, інакше для чого приходити озброєними на місце, де традиційно щовечора збирається одеський Майдан. Те, що сталось, – непоодинокий випадок. Якщо розглядати ситуацію загалом, то відбувається цілеспрямоване провокування та ескалація конфлікту. Мета очевидна – кровопролиття на вулицях міста для подальшого розігрування сценарію, подібного до того, що мало місце в Луганську, Донецьку, Харкові. Зіткнення на вулицях прокремлівські угруповання прагнуть використати для подальших протиправних дій.

У той же час, складається враження, що правоохоронні органи свідомо не помічають загрози, яку становлять прокремлівські сепаратистські угруповання. Між тим, подібні сутички рано чи пізно можуть закінчитися трагічно. Влада й правоохоронці повинні усвідомити: якщо не вжити адекватних заходів тепер – завтра ситуація буде непередбачувана. І не факт, що спроб нападу на адміністративні будівлі не буде.

Для унеможливлення сепаратистської діяльності потрібно вжити елементарних заходів – перекрити канали її фінансування та притягнути організаторів до кримінальної відповідальності за посягання на територіальну цілісність України і заклики до повалення конституційного ладу. Голова обласної державної адміністрації Володимир Немировський попереднього тижня запевняв, що в очільників регіону є уся необхідна інформація про планування диверсійно-підривної діяльності іноземною спецслужбою та відповідних заходів уже вживають. Крім того, він переконував, що усі канали фінансування сепаратистів буде перекрито. Однак досі ця заява залишається декларативною. Жодних дій до організаторів сепаратистських акцій застосовано не було, вони продовжують злочинну антидержавну діяльність.

Як показує практика, діалогу із сепаратистами не вийде. Їх організатори занадто фінансово мотивовані, а купка зазомбованих деморалізованих осіб, що їх підтримують, позбавлені здорового глузду для адекватного сприйняття дійсності. Тому лише жорства позиція правоохоронних органів щодо злочинних прокремлівських сепаратистських угруповань зможе унеможливити їхню подальшу антидержавну діяльність.

--
Прес-служба Одеської обласної
організації ВО "Свобода"
тел. 063 5635301, 098 0010519
skype: vasil.sydorak

Немає коментарів:

Дописати коментар