пʼятницю, 4 квітня 2014 р.

На неофіційних зборах Партії регіонів у Котовську побили журналіста (ВІДЕО)

4 квітня на зборах місцевого осередку Партії регіонів у м.Котовську (Одеська обл.), що відбувалися у приміщенні «Сільгоспуправління» регіонали напали і побили журналіста газети «Свобода» та блогера «Телекритики» Сергія Левитаненка. Про це «Телекритиці» повідомив сам журналіст.

У коментарі «Телекритиці» пан Левитаненко розповів, що збори районної Партії регіонів були неофіційними, і він дізнався про захід із власних джерел.

«Я не знаю, чи ці збори були публічними чи не публічними. Я точно знаю, що вони були незаконними. Приміщення, у якій відбувався захід, не було орендованими, а голови сільрад мали б бути на своїх робочих місцях в робочий час, а не на цих зборах», - розповідає постраждалий.

Сергій Левитаненко увійшов до зали, де збиралися члени Партії регіонів і сів у останньому ряду. Як зауважив журналіст, на зборах було присутні біля 70 людей.

«Коли регіонали побачили у мене на грудях посвідчення журналіста, вони накинулися на мене із брудною лайкою, вимагаючи, щоби я залишив приміщення. Керував цим нападом голова міської організації партії регіонів Микола Вишневський», - написав журналіст у листі до «Телекритики».

На зауваження журналіста, що він виконує свій професійний обов'язок, регіонали не реагували і продовжували штовхати медійника. Журналіст увімкнув відеокамеру, аби зафіксувати образи та погрози.

«Присутні намагалися розбити відеокамеру. Потім регіонали почали бити мене руками і ногами. Схопили за одяг і потягли через усю залу на вихід. Витягли в темний коридор і там продовжували ображати і бити. Намагалися розбити камеру, але я її закривав своїм тілом. Регіонали затиснули двері ззовні з вулиці, аби не дати змоги мені вийти, щоби їхні однопартійці могли продовжити побиття і розбити відеокамеру із доказами побиття та образ», - описує пан Левитаненко.

Журналіст додав, що коли йому вдалося вирватися на вулицю, нападники продовжували його бити й переслідувати, кидали в нього каміння. Одна цеглина ледь не влучила журналістові у голову.

Одразу після інциденту журналіст звернувся до міліції. «Слідчо-оперативна група прибула на місце злочину. Був складений протокол, прийнята заява про злочин, відкрито кримінальне провадження», - додає постраждалий.

Також журналіст розповів, що поки він давав свідчення у міліції, йому телефонував голова районного осередку Партії регіонів Володимир Сінько і вимагав негайної зустрічі, щоб «порешать вопрос».

Журналіст відмовив йому, посилаючись на те, що зайнятий. Після того, як пан Левитаненко вийшов з міліції, на нього накинулися троє молодиків міцної статури (так звані «тітушки»), але журналістові вдалося втекти від них. Зараз він переховується.

Пан Левитаненко вважає, що Володимир Сінько хотів знищити відзнятий журналістом матеріал і не допустити інформаційного розголосу інциденту, оскільки сам регіонал за словами журналіста має плани агітувати за Петра Порошенка у Котовському районі.

«Телекритика» намагається зв'язатись з паном Сіньком, але він наразі не відповідає на телефонні дзвінки.


\

http://www.telekritika.ua/profesija/2014-04-04/92332

Немає коментарів:

Дописати коментар