вівторок, 15 липня 2014 р.

На чолі міністерства повернення Криму бачать Чубарова або Ковальського

Керівником майбутнього українського міністерства у справах Криму пропонують зробити голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубаров. Його кандидатуру на засіданні київського круглого столу зі створення нового міністерства, який сьогодні відбувся у Верховній Раді України, запропонував політолог Тарас Березовець, передає "Крим.Реаліі".

"Я пропоную кандидатуру колишнього депутат Верховної Ради України Рефата Чубарова. Це досить відомий політик, який користується широким авторитетом в Криму. Ця кандидатура може бути компромісною", - сказав Березовець.

Крім Чубарова була запропонована ще одна кандидатура - кримського активіста Анатолія Ковальського. Його підтримують громадські організації.

"У нього великий досвід у державній службі. Він добре себе проявив в русі Євромайдан-Крим", - заявив один з координаторів переселенців з Криму Андрій Щекун.

Ні самого Чубарова, ні Ковальського на заході не було.

За словами Щекуна, процес утворення міністерства повинен бути прозорим та не носити кулуарний характер. Його формування мусить відбуватися за участі кримських біженців, вважає він.

"Громадськість швидше розвивається у цьому напрямку й відстоює позиції кримчан, котрі зараз дуже важливі", - заявив 10 липня Щекун в ефірі ТРК "Соціальна країна".

Окупаційна адміністрація, захопленого РФ українського півострова Крим, вважає Чубарова "естремістом".

5 липня йому офіційно заборонено в'їзд у Крим терміном на п'ять років.

Від Котовських Партизанів: ми підтримуємо кандидатуру одного з найвеличнішіх українців - Рефата Чубарова!

http://www.newsru.ua/ukraine/15jul2014/ark_chbrv8734.html

Немає коментарів:

Дописати коментар