четвер, 6 березня 2014 р.

Донецьк - наш!

Сьогодні вночі в Донецьку заарештували самопроголошеного проросійського «губернатора» Павла Губарєва. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Інформація про арешт Павла Губарєва отримана близько 6:00, зараз з’ясуваються деталі.

Також, за неофіційними даними, правоохоронці взяли під контроль захоплену 5 берзня будівлю облдержадміністрації, над нею знову майорить національний прапор України.

Від російських триколорів очистили і головну площу Донецька.

Вночі проросійські радикали спробували захопити приміщення регіонального телеканалу «Донбас». Захоплення невдалося. Через вторгнення ефір довелося перервати, але телеканал не перейшов під контроль нападників.

Як повідомлялося, перед цими подіями сталися сутички після завершення у Донецьку мітингів, учасники одного з яких виступали за єдність України, іншого – за приєднання Донбасу до Росії. Зокрема, на акцію за єдність України і проти вторгнення Росії, яка відбувалася на площі Лєніна, вийшли не менше 10 тисяч людей.

Нагадаємо, управління СБУ в Донецькій області за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України відкрило кримінальне провадження стосовно так званого командира «Народного ополчення Донбассу» Павла Губарєва, який, крім всього, проголосив себе ще й «губернатором» краю.

Загалом Служба безпеки відкрила 11 кримінальних проваджень за фактами захоплення держаної влади та посягання на територіальну цілісність України.

Немає коментарів:

Дописати коментар