пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

Висока врожайність зернових культур забезпечила продовольчу безпеку України на два роки

Висока врожайність зернових культур забезпечила продовольчу безпеку України на два роки.

Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив директор консалтингового агентства Сергій Наливка. 

«Цього року, навіть з урахуванням втрати частини посівних площ в Донецькій і Луганській областях, по урожаю — зерна нам може сміливо вистачити на два роки. Продовольча безпека по цьому року забезпечена цілком », — упевнений Наливка. 

За його словами, як і минулого року, в Україні прогнозують великий урожай пшениці. 

 «Вийшов рекордний урожай по пшениці. Опади і температури були такі, як треба. Урожайність — шикарна. Тому, навіть при найгіршому розкладі, 23 мільйони тон пшениці буде. Навіть з урахуванням того, що в середньому, половина з них — продовольча, цього цілком вистачить Україні на кілька років. Продовольче споживання пшениці зараз — порядку 6-6,5млн тонн на рік. Можна спокійно експортувати і отримувати валютну виручку. Це те, що стосується пшениці », — сказав Наливка. 

Він додав, що цього року в Україні спостерігаються рекордні врожаї ячменю — важливої ​​фуражної культури. 

«Несподівано через погоду рвонув ячмінь. Його, напевно, в два рази більше, ніж нам потрібно по країні. Бо ячмінь — це не найцінніша, але важлива фуражна культура. Це те, з чого виходить м'ясо і молоко. Тому буде збільшення експорту по цьому року», — сказав Наливка. 

За словами експерта, рекордний урожай дадуть і посіви кукурудзи. «Кукурудзи, напевно, буде, як і минулого року. Мега-рекордні 30 млн тонн, що приблизно в три рази більше потреби України. Тому говорити про якісь загрози продовольчої безпеки — не можна », — підсумував Наливка.

http://agravery.com/ua/roslynnyctvo/show/visoka-vrozhajnist-zernovih-kultur-zabezpechila-prodovolchu-bezpeku-ukraini-na-dva-roki-—-ekspert

Немає коментарів:

Дописати коментар