понеділок, 11 серпня 2014 р.

На смерть Майдану-2

Я набагато більше побоююсь влади, котра тітушками, "комунальниками в бронежилетах" і Беркутом 2.0 зачистила Майдан, аніж усіх феесбешників та безхатченків, котрих теоретично можна було б уявити у наметах на головні площі.

Система, котра прибрала таких небезпечних бомжів з Майдану, показала, що вона лишилася тупою, жорсткою і здатною діяти силою у незаконний спосіб. Переговори, опора на суспільство, довіра – це не її шлях.

Частково ми мали у центрі клоаку, але спосіб, яким влада позбавилася від цієї клоаки – це свідчення, що гниль все ще панує над країною, гниль набагато гірша, ніж будь-що, що ворушиться у наметах.

Гниль, яку нам ще (знову) треба буде видалити.

Порадували лише окремі підрозділи МВС, що повелися достойно.

Безумовно, винуваті ми всі, майданів ці, що допустили це. І те, що Майдан місцями перетворився у антимайдан, і що влада сили не перетворилася на владу правди. Ми виявилися неготовими до цієї несподіваної революції – ми лише трималися з усіх сил, і вистояли, не заплямувавши себе убивством і терором.

Я раніше пропонував шлях – знайти конструктивну частину майданівців, авторитетних екс-лідерів Майдану та адекватну частину тих, хто працює там зараз, і, спираючись на неї, витіснити маргінальний елемент. Виявилося, що адекватних переговірників у сьогоднішній владі ще менше, ніж на вчорашньому Майдані.

Я пропонував витіснити бомжатню, чітко усвідомлюючи, що ми будемо робити з Майданом далі. Але над майбутнім ніхто й не думав працювати, вирішили повернутися в минуле.

Що буде далі – тепер уже видно. Зросте і так величезна популяція незаконних генделиків, котрими заставлено Майдан, людей витіснять з центральної площі міста в угоду автомобілям. За Майдан з генделиками і майбахами на тротуарах – ось за що воював новітній "Беркут" з бомжами та хуліганами.

У цій війні постраждали мобілізаційні намети добровольчих частин, що зараз воюють у АТО – сумніваюся, що їм надана можливість для роботи деінде.

Я не раджу киянам радіти, що Майдан очищено. Нашою нездатністю самостійно розчистити Майдан скористалися ті, кого треба було зачистити у першу чергу.

Владу в країні не очищено, тому скоро, дуже скоро ця влада прийде за вами – у образі ментів, що кришують ларьки, тітушок, що (тепер уже з автоматами) захищають незаконні забудови і захоплюють медичні заклади, у вигляді повного спектру інших бісів і демонів, котрі так нам приїлися за попередні роки. Пекло повертається, зараз воно робить розминку на Майдані, завтра звично візьметься за вас.

Одна надія – що вітер змін все ще дме у вітрила, і наша історія прискорюється.

Ігор Луценко

http://blogs.pravda.com.ua/authors/lutsenko/53e68bf5ea4fe/

Немає коментарів:

Дописати коментар