середу, 20 серпня 2014 р.

В Москві над сталінською висоткою вивісили прапор України!

У ніч на середу, 20 серпня, невідомі українські патріоти перефарбували зірку на сталінської висотці, що на Котельничній набережній у жовто-блакитні кольори і вивісили на шпилі будинку український прапор.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Першим очевидні зміни в колористиці будинку помітив один зі столичних автолюбителів, який їхав по набережній на роботу. Як потрапили українські патріоти в елітний, будинок в самому центрі Москви на Китай-городі, поки невідомо.

Між тим, журналісти пропагандистського каналу Lifenews дивуються, як невідомим українським патріотам вдалося видряпатися на 32-поверховий будинок, висота якого становить 176 метрів.


Інформація про перефарбовану зірку і український прапор над сталінським хмарочосом взірвала соц-мережі. Друзі таємничих сміливців пишуть у Twitter-і, що патріоти хотіли влаштувати цю акцію над готелем "Україна", однак помилилися будинком.

Связался с ребятами, разрисовавшими звезду, они сказали, что хотели покрасить ту, что на гостинице "Украина", но ошиблись высоткой

— Isakovsky st. (@msc_whiterabbit) August 20, 2014

Як повідомили у прямому ефірі Lifenews - на місці пофарбованої зірки працюють співробітники поліції і МНС. Поліція затримала кілька людей з альпіністським спорядженням, яких підозрюють у вивішуванні прапора.

Станом на 9 годину ранку за київським часом український прапор зняли з будинку.

Довідка. Висотна будівля на Котельничній набережній, у місці де Москва-ріка зливається з річкою Яуза, домінує над всією центральною зоною міста і є відправною точною для вулиць, що ведуть вниз до річки, і завершуються контрапунктом біля Кремля.

Висота будівлі 176 м., його нижні поверхи викладені гранітом і утворюють широкий цоколь, який визначає чітке членування об’ємів з центральним 32-поверховим корпусом.

http://zaxid.net/news/showNews.do?simvol_svobodi_nad_moskvoyu&objectId=1319375

Немає коментарів:

Дописати коментар