суботу, 3 жовтня 2020 р.

Партія "За майбутнє!" будує передвиборчу компанію на брехні!

Партія "За майбутнє!", яку очолює нардеп Ігор Палиця, і як підозрюють політологи належить олігарху Ігорю Коломойському, якого в народі називають "бородатая бабушка", - створена з реваншистськими цілями. Декотрі експерти вважають, що основною метою є змова про відсторонення від влади президента Зеленського і повернення до впливу на владу деяких олігархів.

Основним плацдармом для політичної артпідготовки на місцях перед походом на Київ була обрана Одеська область, де сильні позиції Ігоря Палиці та Ігоря Коломойського. Одеська область є стратегічним регіоном: найбільша за територією, одна з найчисельніших за населенням, із потужною промисловістю, одна з найпотужніших за сільськогосподарським потенціалом, з розвиненими портовою, транспортною, курортною, земельною та фінансовою інфраструктурою.

І спочатку керівники та натхненники партії "За майбутнє!", дійсно, набирали доволі професійних менеджерів у якості кандидатів в очільники на усі громади Одещини. Але потім обласне керівництво за царським помахом руки "бородатої бабушки"  змінилося. До влади прийшов нардеп ВР Анатолій Урбанський, відомий своїми шкідливим звичками, і справи пішли нанівець.

Анатолій Урбанський віддав владу у партії в усіх регіонах Одещини своїм друзям та бізнес партнерам. Як правило, вихідцям з Бесарабії, переважно з Арцизького, Болградського та Ізмаїльського районів. Як правило, певної національної меншини.

Багато професійних менеджерів одразу покинули лави партії "За майбутнє!" тому, що до їхніх заяв, що друзі Урбанського у більшості регіонів Одещини для людей і місцевих еліт токсичні і вони з ними працювати не будуть - "бородатая бабушка" не дослухався.

Відповідно на місцях більшість еліт відмовилися співпрацювати із партією "За майбутнє!" за будь-яких умов і розірвали з ними стосунки. Одна справа співпрацювати з Котлярем та Калинчуком, зовсім інша  - з Урбанським та Паращенком. Одна справа - політика, зовсім інша - кримінал.

У вакуум партійних списків партії "За майбутнє!", що створився на  Одещині, із задоволенням набігли болгарські друзі Анатолія Урбанського. І увімкнули звичні для них методи політичної та передвиборчої боротьби: погрози, шантаж, підкуп. Причому як по відношенню до виборців, так і до членів територіальних виборчих комісій.

Кричущий випадок набув кримінального розголосу у місті Подільськ. Це місто курує голова Одеської облради Сергій Паращенко, друг Урбанського, виходець із Арцизького району, відомий свої будинком на Французькому бульварі, точною копією Одеського Оперного театру. Паращенко вимагав, аби місцева влада Подільська прийняла до своїх списків сина його друга Руслана Пітака, який би потім отримав посаду секретаря міськради, другої людини у місті. Але Руслан Пітак вже працював у Подільському районі і набув собі ганебної слава невігласа та рейдера (на користь сільгоспфірм Сергія Паращенка) Зв'язуватися із цією особою було б політичним самогубством.

Тоді Пітак очолив осередок партії "За майбутнє!" і почав безпідставно на сторінках соцмереж паплюжити місцеву владу Подільська, яка має найвищий, фактично недосяжний, рейтинг. Разом із своїм другом, місцевим чиновником, Олександром Плахотним, вони почали залякувати місцевих бізнесменів, вимагаючи їх перейти на їхній бік (Плахотний практикував це і на своїх підлеглих) а також підкупати членів територіальної виборчої комісії.

Саме випадок підкупа члена виборчої комісії Олександром Плахотним, другим номером у списку партії "За майбутнє!" до Подільскої міськради, був викритий Службою Безпеки України. Плахотний був узятий "на гарячому" у момент передачі хабаря у сумі 25 тисяч грн. Метою корупційного підкупу було бажання, щоби член комісії голосував проти допуску до виборів партії конкурентів Птіка і "За майбутнє!" Усі злочинні дії були ретельно зафіксовані і задокументовані. Цьому передувала багатоденна слідча і оперативна робота.

Олександр Плахотний не заперечував факт хабаря, та й свідок, член комісії, теж.

Але Руслан Пітак, мінімальний кандидатський рейтинг якого скотився у результаті скандалу, який широко висвітлювався в українських ЗМІ та соцмережах, до настільки мізерного, що із собаками та смолоскипами шукати, почав у своїй звичній від безкарності манері звинувачувати місцеву владу та представників спецслужб у помсті! У своєму відеозвернені на свої сторінці у фейсбуці, він погрожував очільнику міста Подільськ.

І ось сьогодні, 02.10.2020, коли в місті Одеса відбувся суд по обранню запобіжного заходу для Олександра Плахотного і йому була оголошена підозра за п 4. статті 160 КК України (передбачає покарання від 5-ти до 7-років позбавлення волі) Плахотному, який посилався на наявність 2-х дітей, свої смертельні хвороби у великій кількості та стареньку працюючу матір на утриманні, призначили цілодобовий домашній арешт із носінням браслету. Ну, тобто, суда він очікуватиме не у буцегарні, а не виходячи з будинку.

Керівник же осередку партії "За майбутнє!" у місті Подільську Руслан Пітак привселюдно на своїй сторінці у фб звертаючись до виборців ввів їх у оману, заявивши, що Плахотного звільнили від звинувачень, що справедливість восторжествувала, Плахотний вільний і знову у боротьбі!


У якій боротьбі не виходячи з дому?

Кандидат у мери Подільська Руслан Пітак не просто бреше про те, що він зробить, а бреше про вже реально існуючі факти. А це вже кримінальна відповідальність.

Отаких методів дотримується у передвиборчій боротьбі нещодавно створена партія "З а майбутнє!"

П.С. До речі, усі перелічені у статті особи: і Урбанський, і Паращенко, і Пітак, і Плахотний були активними членами партії Регіонів. А Олександр Плахотний ще й спонсором антимайдануП.С.С. пункт 4. "Дії, передбачені частиною другою або третьою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи комісії з референдуму, членом ініціативної групи референдуму, кандидатом або його довіреною особою на виборах, представником політичної партії чи місцевої організації політичної партії у виборчій комісії чи комісії з референдуму, уповноваженою особою політичної партії чи місцевої організації політичної партії, офіційним спостерігачем на виборах або референдумі, -
караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років".


Немає коментарів:

Дописати коментар