четвер, 30 березня 2023 р.

Непокаране зло повертається! Злочинні орбіти Саші Радзилевича!

Подільський район сколихнув новий зухвалий резонансний кримінальний злочин, що відбувся у Балтській громаді!

І знову "чорні лісоруби"! Що браконьєрським хижацьким чином позбавляють нашу малу батьківщину залишків лісових насаджень!

І знову за криміналом стоїть зловісна постать "разбойника с большой дороги" депутата Саші Радзилевича!

Наше видання неодноразово писало про злочини балтського фермера і депутата Олександра Радзилевича: рейдерство, шахрайства, замах на вбивство людини, напади на людей.

https://kotpartizanen.blogspot.com/2021/11/blog-post_22.html

Наше видання неодноразово писало про хижацьку браконьєрську вирубку лісів на Балтщині.

https://kotpartizanen.blogspot.com/2021/09/blog-post_6.html

І от тепер ці кримінальні тенденції зійшлися у злодійському екстазі докупи у одному конкретному злочині. Були, звичайно і раніш свідчення причетності Радзилевича до "чорних лісорубів", але тоді Радзилевичу вдавалося перекласти вину на інших. В першу чергу на виконавців. (Ну ще й його куми брали на себе тягар терпіл). Чи вдасться цього разу пропетляти?

Яку схему на цей раз замутив горезвісний Саша?

Він узяв у оренду у людей паї (ділянки сільськогосподарчого призначення коло Перельотинського лісу, між селами Гольма і Перельоти) і під приводом того, що частина поля, що примикає до лісу заросла кустарником і молодими деревами, підігнав важку техніку для корчування і очищення ділянки. (Нібито орендовано 31,8 га, а в наявності лише 25,7 га, тож ще 6 га треба відібрати у лісу-окупанта)

Натомість, ця техніка (Джон Дір, Маніту, МТЗ, Т 170) спустилася трохи нижче ярком до лісу і почала вирубувати якісні для продажу дерева! Рубали ділову древесину (50-100 річні дерева!), ясені, акації (в тому числі глидичиї), лісову черешню, клени тощо. Встигли зрубати і вивезти за експертними даними екологічної служби і комісії райдержадміністрації 889 дерев! Це те, що поки задокументовано відповідними службами. Але більш ретельна і всебічна експертиза, ми певні, бо маємо свідченння очевидців цієї руїни, вкаже на набагато більшу, в рази!, кількість понищених дерев!

Єдине, що можна точно сказати, що на цій ділянці, у лісі, браконьєри Радзилевича сухостій не чіпали, рубали ці варвари виключно сироростущі дерева. Тож про яке очищення можна вести мову?! Тим більш на землі, що тобі не належить! Навіть теорітично.

Ось вам, любі читачі, мапа місця злочину:




Червоним виділена ділянка лісу, що примикає до поля, яке орендує Радзилевич, на якій він повністю знищив лісові насадження, мотивуючи тим, "що це моє!", вона довжиною біля кілометра і вшир 30-35 метрів.

Нижче яром ділянка лісу, яка далеченько від Сашиного поля, і тут маскуватися вже було не треба, тож вирубувалася виключно ділова древесина. Дерева, яким по 50-80 років. Є і 100-річні!

А ось наслідки злочинних дій депутата-волонтера! Може замість грамот на нього оті пеньки повісити?











Отакий хитрун наш пройдисвіт Саша! Ескаваторним ковшом манну небесну сьорбає!

Але, як відомо, на кожну хитру дупу завжди знайдеться болт із зворотньою різьбою.

Тож зараз по факту цієї незаконної браконьєрської вирубки лісу відкрито 2 кримінальних провадження

По факту незаконної вирубки Перельотинського лісу і вирубки, прилеглих до поля орендованого Радзилевичем, лісонасаджень.

Бо браконьєрська вирубка здійснювалася працівниками Саші Радзилевича, на техниці, що належить Саші Радзилевичу, і перевозилася вантажівками, що належать Саші Радзилевичу. Ці люди були затримані на місці злочину. Коли на місце злочину прибула поліція, частині "чорних лісорубів" вдалося втекти, їхні особи зараз встановлюються.

Техніка у кількості 6 шт. одразу була конфіскована. Хоч Саша ці речові докази якимось чином вже витребував через суд.

60 куб.м. дров вилучено поліцією у Радзилевича. А де поділася ділова древесина (та що йде на меблі, на паркет) невідомо. Вивезена і, швидше за усе, вже продана (Можливо, вивезено у Подільськ на нелегальну пилораму, що по дорозі на Соболевку, яка належить громадянину Максиму Скульку, бо незаконну деревенину більшість "чорних лісорубів" нашого району реалізують саме через незаконну пилораму Скулька!)

Очікується геодезична й картографічна експертиза. Будуть заміряти орендовану Радзилевичем ділянку, наскільки правомірні його претензії, щодо того, що лісові насадження влізли на територію його пашні. Віталій Радзилевич, батько Олександра, жалівся, журналістам, що пахотні землі менші площею, аніж вказано в документах, тому він і став розширяти їх за рахунок лісу. 

Це і є підставою для другої кримінальної справи проти Радзилевича. Хоча, якщо є неспівпадіння, то треба це вирішувати в законному офіційному порядку, а не розмахувати сокирою наліво-направо, не влаштовувати деревам кроваву різню бензопилою, не вивозити їхні тушки у невідомому напрямі. Бо таким чином жвавий і спритний Радзилевич із своїм невідрегульованим окуляром, розширюючи свою пашню, і на територію сусідніх держав зазіхне. Біловезька Пуща і польські ліси вже тиснуть йому на мозоль, і на кордони його йому уявних володінь!

Пацюки заметушилися. Саша вже підстраховує свою палаючу дупу старим перевіреним методом: валить усе на інших.

Саша Радзилевич та його батько (теж депутат міськради!) намагаються усю провину за злочини перекласти на своїх працівників! На їхнє самовільне самуправство.

Віталій Радзилевич, батько Олександра Радзилевича, вже заявив це на камеру, мовляв, нічого не знаю, за усіма не услідкуєш, ці руки нічого не крали, це все підлі робітники, коли залишив їх без нагляду робили! 11 гектарів встигли зрубати викорчувати і прикрити пеньки листям і сухою травою, поки він відвернувся! Я за них "нє отвєчаю" заявляє Радзилевич. 

Усе, хлопці, натяк від Радзилевича прозорий, тюремну баланду будете сьорбати без нього, наодинці із камерними мишами! 

Треба зауважити, що ці лісові насадження, які були створені державою штучно, є лісами яружно-балочного типу, які висаджували протягом останніх 70-років із метою захисту плодородного шару грунту від вітрової та водної ерозії, що приводять до погіршення грунтового покрову.

Також вирубки подібних лісів призводять до пониження рівня грунтових вод. А відповідно до зневоднення почв і катастрофічного зменшення врожаїв.

Як відомо, коріння дерев - це насоси які підтягують рівень грунтових вод, дерева захищають лани і на пагорбах і у пониззі, у ярах і долинах.

Без них відбувається корозія почв і почва стає непридатною для сільськоподарчих робіт. Та хіба Олександра Радзилевича, що мешкає в Одесі, цього зайду, "Івана родства не помнящего", це хвилює? Йому аби нацарювати 100 рублів і втекти! А після нього хоч трава не рости. Хоча, можливо, неприхітлива трава на цих ділянках, після його господарювання, тільки і зможе рости!

Радзилевич не тільки "чорний лісоруб" і браконьєр, він ще й шкідник, що знищує природу і екологію нашого рідного краю! Усе, що декілька поколінь насаджували 70 років, цей мародер вкрав за декілька місяців! Внутрішній окупант - підліший за зовнішнього окупанта!

Непокараний за попередні злочини Олександр Радзилевич зовсім розперезався у своїй кримінальній діяльності (як кажуть: а Васька-Сашка слушает да ест!) і почав настільки зухвало скоювати злочини, що вибухнуло суспільство! Саме виключно через суспільний розголос, через обурення громадян в інформаційному просторі і були відкриті кримінальні провадження проти цього безсовісного браконьєра і мародера!

Історія цього злочину має багато перепітій і глибоке коріння, про що ми вказували на початку статті.

Ось, наприклад, дуже цікавий і показовий факт: Саша Радзилевич є кумом Роми Войтенка, теж депутата Балтської міськради і найвідомішого "чорного лісоруба" Балтщини, проти якого у вересні 2021 року було відкрите кримінальне провадження за створення ОЗУ  і масову вирубку лісу на Балтщині. Резонансна гучна справа "Чорних лісорубів", про яку наше видання робило розслідування і висвітлювало на своїх сторінках.

https://kotpartizanen.blogspot.com/2021/09/blog-post_6.html

Скажете, то просто у Саші дурна карма від кума Роми? Передається статевим шляхом і через слину?

А от наша редакція ще тоді побачила у Ромчиних злочинних оборутках слід Радзилевича, ретельно заметений його лисячим хвостом.

Були у нашої редакції дані, що Рома Войтенко ще тоді користувався для свого злочинного промислу технікою і транспортом Саші Радзилевича! І от нинішня кримінальна історія лише підтверджує цей факт! Ручки пам'ятають вміння, не можуть не красти!

Тільки тепер Саша за допомогою власної техніки краде для себе, а не для Роми.

І тут намальовується третя зловісна фігура Балтщини (Насправді, перша!). Серьойжа - прищ на тілі Балтської ОТГ із секти "Єбанутих Сектантів" (ЄС). Той, якого дуже любить і Саша, і Рома! Саша провертає з ним нескінченні афери. А Рома із фракції "Слуга народу!" просто любить Серьйожу Мазура! І закликає усіх голосувати за нього.

Бо цікавинка і родзинка цієї кримінальної справи полягає у тому, що на корчуванні дерев у Перельотівському лісі була задіяна і комунальна техніка, яка належить Балтській міськраді. І вже пух на рильці мера Серьйожі Мазура не приховаєш!


Ось ця красунька!

До речі, після ескалації війни з росією, перше що зробила Балтська міськрада на своїй першій сесії 8 березня 2022 року оформила землі сільськогосподарчого призначення Саші Радзілевичу і Серьйожі Мазуру за сумнівною схемою. Більш нагальних питань, аніж дерибан землі на користь Мазура і його подєльніка Радзилевича, у Балтської міськради у той час не було! Інтереси латифундиста Радзилевича вищі за інтереси України! Сам голова Балтської громади й керівник провладної фракції у міськраді у той складний час дбали не про безпеку і захист держави, а про власні шкурні інтереси, власне збагачення!

Мер Сергій Мазур є кришевателем усього нелегального бізнесу пов'язаного із землею на Балтщині.

Але це тема окремого невдовзі дослідження і розслідування нашої редакції.

Бо, як ми вказали у заголовку статті: непокаране зло повертається!

Стосовно тих нагород, які отримує останнім часом депутат-грамотоносець О.В.Радзилевич стараннями своїх високопоставлених однопартійців, хочеться навести слова нашого славетного земляка Миколи Васильйовича Гоголя із його геніальної п'єси "Ревізор":

"Сделаешь подряд с казною, на сто тысяч надуешь ее, поставивши гнилого сукна, да потом пожертвуешь двадцать аршин, да и давай тебе еще награду за это?" М.В.Гоголь "Ревізор"

Вони грабують державу на мільйони, а потім жертвують копійки і хочуть собі індульгенцію від правосуддя купити?

Та це просто наруга над тими волонтерами, які жертвують для фронта останнє!

Згадується також історія із Біблії, яка яскраво ілюструє цю моральну ділему. Коли Господу нашому Йсусу Христу принесли дарунки, його запитали: який дарунок для нього найцінніший?

Йсус вказав на яєчко, що принесла Марія Магдалина.

Усі були здивовані: 

Йсус відповів: ви принесли лише маленьку дещицю того, чим володієте, а вона принесла усе, що у неї є!

Люди, перестаньмо бути фарисеями!

Знімаймо захисні рожеві окуляри!

Наостанок ми хочемо побажати слідчому Подільського відділку поліції Максиму Шевчуку професійної наснаги, професійного чуття і вірності професійному обов'язку викривати злочинців незважаючи на їхні депутатські регалії!


Немає коментарів:

Дописати коментар