понеділок, 6 вересня 2021 р.

Балтські "Чорні Лісоруби". Куди тягнуться кримінальні ниточки

Наш рідний Подільський район сколихнула гучна резонансна кримінальна справа. У загальнодержавних ЗМІ її охрестили "Справа Чорних Лісорубів".

Нагадаємо, коротко читачам у чому сутність справи.

На території колишнього Балтського району сформувалося Організоване Злочинне Угрупування (ОЗУ) під кервництвом з депутата Балтської міськради від партії "Слуга народу" Романа Войтенка, яке займалося вирубкою лісів на території район. Вирубували такі цінні породи дерев, як дуб, ясен клен тощо. Злочинна справа була поставлена на широку ногу: правоохоронці вилучили у "чорних лісників" не тільки зрубану деревину, але й знаряддя злочинів, а також вантажні машини, якими зрублені дерева перевозилися: КАМАЗ, МАН та інші.





Також злочинцями, узятими з полічним, була організована переробка древесина на древесне вугілля. Словом, працювали масштабно.

Було затримано 4 осіб. Підозра буде вручатися 15 чи більше особам. Нічогенька банда вимальовується!

Збитки, які нанесла злочинна діяльність цього ОЗУ державі, по гарячих слідах по-мінімуму підраховані вже перевищують 3 млн. грн. Але швидше за усе у рамках подальшого розслідування ця сума виросте.




І тут починається найцікавіше, що свідчить про більш глибоке кримінальне коріння цієї банди "Чорних Лісорубів" та її фактичних керівників.

Бо Роман Войтенко усе ж таки дрібна фігура, аби організувати такий масштабний бізнес, і певний час діяти безкарно на очах усієї громади.

За депутата Романа Войтенка одразу починають заступатися інші депутати Балтської міськради: депутат Артем Покотило від партії ЄС, депутати від партії "За Майбутнє" та інші. І якщо зусилля по відмазуванню Войтенка з боку Артема Покотила ще хоч якось можна логічно ( не морально!) пояснити, бо Покотило з Войтенком куми, то бурхлива діяльність по захисту "Чорних Лісорубів" з боку інших депутатів викликає підозру.

Далі гірше. Адвокатом Романа Войтенка стає адвокат Олександр Бойов. Це той самий О.О. Бойов, який очолював Балтський відділок поліції коли ОЗУ "Чорних лісорубів" почало свою злочинну діяльність! Нас терзают совсем не смутниє сомнения! Бо зі своїх надійних поінформованих джерел ми знаємо, що саме Сан Санич Бойов кришував ці вирубки лісу "чорними лісорубами" і отримував свій "нє хілий" відсоток від їхньої злочинної діяльності. Тож може мета нині адвоката Бойова не сприяти правосуддю по відношенню до Войтенка, а прикрити власну дупу, за ті дєлішки, які він скоював на посаді керівника Балтської поліції?

Ситуація з Бойовим просто паноптікум якийсь, але ми підемо далі. Бо в Україні живемо, знаємо реалії і відсутністю адекватності не страждаємо.

Продовжуючи розслідувати злочинний ланцюжок виходимо ще на більш значущу фігуру, аніж колишній Бойов.

А ну, Серьйожа, вилазь на світло! Рекомендуємо: голова Балтської громади Сергій Мазур! Лісорубів усіх начальник і рейдерів бригадир!

Про те, що Мазур, разом зі своєм тестем Гедзуном, незаконно використовує сільськогосподарчі землі Балтського району у своїх комерційних злочинних цілях КОТОВСЬКІ ПАРТИЗАНИ вже багаторазово писали.  https://kotpartizanen.blogspot.com/2021/05/blog-post_30.html  https://kotpartizanen.blogspot.com/2017/06/blog-post_28.html  Але тепер Серьйожа поліз і у вирубку лісів.

За нашою інформацією, і, ми впевнені, це вдасться довести слідству, Мазур, будучи Балтським міським головою, має безпосереднє відношення до гучного затримання групи «чорних лісорубів» на чолі з депутатом Балтської міської ради Романом Войтенко. 

                                                                  Рома любить Серьйожу!

Невже хтось може повірити, що голова громади не здогадувався про незаконну вирубку лісу, в той час, як завантажені деревиною машини вільно пересуваються містом та виїжджають до Одеси з метою реалізації незаконно добутої деревини? 

Невже Мазуру може бути все одно, коли з його району вивозять природне багатство, ліси – це найголовніше, чим славиться наш рідний край, яке потім нашим дітям, онукам відновлювати віками. А де буде Мазур? Або в тюрмі, або в Польщі. (Хоча Польща не Дон, з неї видача є!)

Виникає питання, чи на своєму місці пан Мазур, чи не треба гнати його в шию та повернути громаді награблену землю, завдяки якій він збагачується?!

За достовірною інформацією у справі "чорних лісорубів" кількість підозрюваних та затриманих нараховується близько 15 осіб. Будемо сподіватися на те, що до їх числа увійде наш спритний мер Мазур, який протягом всього періоду своєї політичної діяльності на посаді Балтського міського голови "кришує" незаконну діяльність свого депутата і очолюваного ним ОЗУ.  

Крім того, депутат Балтської міської ради Артем Покотило, будучи кумом Романа Войтенка, замість того, щоб вирішувати питання звільнення свого кума, теж має готуватися до вручення підозри!

Готуйтесь, невдовзі прийдуть і до вас!

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України. Але "ліха бєда начало!"

Ліси на Півночі Одещини, у Подільському районі, практично варварськи знищені! Раніш цим займалося злочинне угрупування Чорного-Галактіонова, після прикриття прокуратурою злочинної діяльності цього ОЗУ, за ласим кримінальним шматком потягнулися руки ОЗУ Мазура-Бойова!

І треба визнати ОЗУ дуже вдало поласувало за народний та державний кошт!

Справа "Чорних Лісорубів" набула дуже гучного розголосу і резонансу, тому ми сподіваємося, що злочинцям не вдасться відкупитися і зам'яти справу, незважаючи на своїх високих покровителів та справжніх хазяїв цього злочинного бізнесу

Треба спиняти розгул злочинності, треба починати карати злочинців, бо інакше наші ліси зникнуть і "не буде де клятого москаля повісити!"

Будемо пильні, будемо відповідальні, будуємо громадянське суспільство, де не буде місця тим, хто під час війни намагаються знищити і обікрасти нашу країну!

І ніякі їхні подачки не дадуть їм індульгенції!

Вор має сидіти в тюрмі!


15 коментарів:

  1. Просто в шоці! Мер-депутати-начальник поліції-криміналітет ((( - як таке можливо!

    ВідповістиВидалити
  2. Стаття - бомба, уповільненої дії!

    ВідповістиВидалити
  3. Вот твари! Уничтожают всё живое нелюди!

    ВідповістиВидалити
  4. Да... дела творятся. Нет у этих особ ни стыда ни совести...(

    ВідповістиВидалити
  5. Відчувається скрегіт зубів мера Балти Мазура, і депутатів Балтської міськради Войтенка та Покотила, і бившого очільника Балтської поліції Бойова. Яка ганьба! Невже відкупляться?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хуй їм на рило! Розслідування веде Управління Стратегічних розслідувань!

      Видалити
  6. Наші суди, що б не підкачали, бо саджають добровольців, а кріміналітет відпускають

    ВідповістиВидалити
  7. На этом песня спета . Надеюсь с конфискацией

    ВідповістиВидалити
  8. Депутат должен быть уважаемым чилавеком. А этот вор и бандит. И его друзья воры и бандиты. Они уничтожают Украину! Гореть им в аду всем!

    ВідповістиВидалити
  9. Пусть ищо за земли разберуца атошникам ноль

    ВідповістиВидалити
  10. В деле нету Друмарецкого Андрея (смотрящего за Балтой) кличка Друма. С него и с Максимова прокурор Стадник взял денег и отмазал?

    ВідповістиВидалити
  11. У Войтенка батько лісник який вирізав майже весь ліс. Хто дивиться за лісом і відповідає за вирубку

    ВідповістиВидалити
  12. Раніш були Лісгоспзаги - а зараз нема у лісах хазяїна. Раніше проводили заходи - бригади від кліщів, змій. Кажуть розвелося багато зміїв, одна вкусила чотирирічного хлопчика у Балті

    ВідповістиВидалити