понеділок, 22 листопада 2021 р.

Резонансний злочин у Подільському районі! Кодекс Омерта на Балтщині. (ФОТО, ВІДЕО)

В Подільському районі у Балтській ОТГ трапився резонансний злочин, який чомусь замовчують місцеві ЗМІ та соцмережі. Чому замовчують ми ще розповімо докладно, але спочатку про сам злочин і наше журналістське розслідування причин цього злочину та самого злочину.

28.10.2021 приблизно о 20:15 годин стався замах на вбивство балтського фермера Олександра Анатолійовича Шаповала,  власника ПП "Левчик". Підприємство Олександра Шаповала займається виробництвом сільськогосподарської продукції на території Подільського району Одеської області.

Біля села Оленівка відбувався збір врожаю і, як тільки Олександр Анатолійович залишився на полі на 10 хвилини наодинці (у комбайнерів була перезмінка) на нього стався напад 4 невідомими особами, один з яких опісля був ідентифікований постраждалим як Фарфурак Віталій Петрович, мешканець села Оленівка і працівник конкурента Шаповала у сільськогосподарському бізнесі.


                                                                          Місце злочину 

Олександра Шаповала били телескопичними металевими палицями. Судячи з характеру нанесених ушкоджень і травм (бо цілили в область життєво важливих органів) злочинці мали саме намір вбити фермера. Але міцне здоров'я та фізичний вишкіл допомогли Олександру вижити. Коли він від ударів знепритомнів, злочинці поїхали з місця злочину на двох автомобілях, один із яким невдовзі був знайдений спаленим. На цьому автомобілі останнім часом їздив Віталій Фарфурак, а належало авто його хазяїну, депутату Балтської міскради від партії "Слуга народу"  та великому землевласнику Олександру Радзилевичу. На подвір'ї якого ця машина попередньо і базувалася.

Оперативність злочинців пояснюється тим, що попередні 3 дні вони слідкували на цих двох машинах за фермером Олександром Шаповалом і вичікували сприятливий момент для нападу. Олександр Шаповал бачив нишпорок, але не очікував що буде саме напад на нього, не очікував безпредєла.

Скривавлений і важкопоранений Олександр Шаповал був знайдений родичкою, яка повернулася на поле із змінним комбайнером за 10 хвилин. Можливо, саме тому, що Олександр Шаповал надав рішучу відсіч і вбивці не мали багато часу, Олександру і вдалося вижити.

На місці злочину залишився фрагмент одежі одного з нападників, який у бійці вирвав Олександр Шаповал, та телескопічна металева палиця, що належала одному із  злочинців.


                                                                         Речові докази

На місце злочину прибула міліція і швидка, були проведені слідчі дії, але зловмисникам вдалося втекти у бік міста Кодима.

Наразі Олександр перебуває у лікарні. Будемо сподіватися, що він зможе повернутися до нормального життя.

У результаті журналістського розслідування редакції КОТОВСЬКИХ ПАРТИЗАНІВ ми прийшли до висновку, що замовником цього замаху на вбивство є депутат Балтської міськради Олександр Віталійович Радзилевич.

У Олександра Шаповала та Олександра Радзилевича відбувається конфлікт. Суть якого полягає у тому, що власники паїв віддали свої паї на 300 гектарів сільскогосподарчої  землі Шаповалу. Раніш цю землю користував Радзилевич і він протягом декількох років відмовляється віддати її справжньому орендарю. Просто щорічно засіває чужу землю і збирає врожай. Просто діє внаглу користуючись чужим майном. І вимагає від Шаповала відмовитися від претензій на вкрадену Радзилевичем землю. Ну просто історія з Кримом якась. На балтському рівні. (До речі, Радзилевич і його покровитель Сергій Мазур на останній сесії міськради "віджали" у Шаповала ще 54 гектари землі).

                                                              Кручу-верчу, всех обмануть хочу!

Усі суди по цих 300 гектарах Радзилевич Шаповалу програв, але землю не віддає, рейдерствує, користуючись на свою злочинну вигоду, бо має 2 лінії підтримки: адміністративну і силову.

Ну про рейдерство Гедзуна і Мазура в сфері сільського господарства сайт КОТОВСЬКІ ПАРТИЗАНИ писав неодноразово (використання косогорів, невитребуваних паїв, приводної території тощо) https://kotpartizanen.blogspot.com/2017/06/blog-post_28.html , а ось про рейдерство Олександра Радзилевича напишемо тут, бо ці обидва злочини (рейдерство і замах на вбивство) пов'язані. І ми це доведемо.

Олександр Радзилевич є великим землевласником у Подільському районі (його землі у межах Балтської, Подільської та Окнянської ОТГ, йому належать такі фірми як ТОВ "Балтський хлібороб", ПСП "Перемога" і ще декілька. 

І Олександр Радзилевич, бінго!-бінго!-бінго! є кумом заарештованого балтського "чорного лісоруба" Романа Войтенка, теж депутата Балтської міськради, його однопартійця, і великого любителя мера Сергія Мазура. 

                                      Депутат від "Слуги народа!" агітує за представника ЄС!

У Балті, що тільки за кримінальною належністю кумляться? Один Гедзун кумів не має, і не тому, що не кримінальник?

http://kotpartizanen.blogspot.com/2021/09/blog-post_6.html

Тож не дивно, що Радзилевич є одним з найбільших рейдерів Півночі Одещини! Дружба із Сергієм Мазуром та участь у скандальній тоталітарній секті Мальцева дають йому великі кримінальні можливості. Дружба з Мазуром - адміністративні переваги для кримінального безпредєлу по віджиму і незаконному використанню людських і державних земель, а зомбі із секти Мальцева для подібних нападів на конкурентів, як у ситуації з Олександром Шаповалом. Отакенькі, ще поки невідрубані щупальці спрута, про які ми писали у статті "Балтські "Чорні Лісоруби". Куди тягнуться кримінальні ниточки". Усе виявляється ширше, складніше і занедбаніше.

Причетність Радзилевича до данного злочину підтверджує ще й один колишній резонансний злочин на Балтщині, який ніби під копірку написаний і здійснений із нападу на Шаповала. І де причетність Олександра Разилевича, як організатора і замовника, не викликає сумнівів.

У 2012 році Олександр Радзилевич прагнув "віджати" землю у балтського фермера Володимира Семка. Для цього був залучений для вбивства Семка найманий кілер. Який у момент свого затримання одразу здав Сашу Радзилевича. До того ж, були встановленні розмови Радзилевича і кілера Юнкерова по мобільному зв'язку безпосередньо перед замахом на вбивство Семка. Дмитро Семко, син фермера, який служив у міліції, провів розслідування і фактично повністю довів провину Радзилевича.

Але потім учасниками секти Мальцева у Подільську братами Іваном і Денисом Осадчими була влаштована провокація проти Дмитра Семка. Іван Осадчий звинуватив Дмитра, що, буцімто, Дмитро стріляв у нього із травматичної зброї, і Дмитра звільнили з міліції. Проведене редакцією КОТОВСЬКИХ ПАРТИЗАНІВ розлідування виявило, що ніяких пострілів не було, ніхто із свідків події їх не чув, і Осадчий просто обрехав Дмитра Семка. Але замовлення на звільнення, судячи з усього, було добре оплачене керівництву міліції.

Так само у нападі на Олександра Шаповала, швидше за усе, були задіяні зомбі із секти Мальцева і навідник Віталій Фарфурак. Примітну машину вони спалили, а на непримітній, менш засвіченій, авто втікли. Хоча існує версія, що вони, поверталися на місце злочину, аби забрати загублені уліки, які на той час вже були вилучені поліцією.

До речі, спалена ними машина типу "універсал", яку вони спалили неподалік біля лісу, ледь не стала причиною величезної лісної пожежі. Лише оперативне втручання балтських пожежників відвернуло небезпеку великої лісової пожежі. Наша редакція вважає, що по цьому злочинному факту теж має бути відкрита кримінальна справа!

Але з цим нехай поліція розбирається. Пан Євтодій досвідчений поліцейський.

Ми ж хочемо акцентувати увагу читачів не просто на паралелі, а майже на повному співпадіння основних моментів у цих двох резонансних злочинах. Розведених у час, але ідентичних по почерку:

Обидва фермери і Семко і Шаповал мали конфлікт з Радзилевичем, який хотів у них віджати землю! Обом фермерам, за їхніми свідченнями, Радзилевич погрожував. На обох напали найняті вбивці (в першому випадку вбивцю скеровував по телефону сам Олександр Радзилевич, що було зафіксовано експертизою, у другому випадку - його помічник Фарфурак). Обох намагалися забити до смерті. По обох відпрацьовувала секта, до якої входить О.В. Радзилевич.

Звідси робимо висновок, що якщо тваринка бігає на чотирьох лапах, метляє хвостом і гавкає - то це собака, і про очевидну причетність до цих злочинів Олександра Радзилевича.  А у випадку із Шаповалом ще й голови Балтської ОТГ Сергія Мазура, бо в 2012 році, під час нападу на Семка, Серьйожа таких посадових можливостей ще не мав.

Хіба наведене у нашому розслідуванні це недостатні підстави, аби не просто запідозрити, але й звинуватити Олександра Радзилевича у організації замовного вбивства і у замаху на вбивство?

Ми сподіваємося, що поліція Балтщини і Обласне управління зверне увагу на викладені обставини і факти і проведе по них незаангажоване розслідування.

Бо Радзилевич і Мазур вже не тільки крадуть, але й вбивають.

Їхній беспредєл вийшов не тільки за межі закону, але й за межі людськості.

Тобто, балтська мафія діє нагло і не ховаючись у своєму безпредєлі. Вантажівки з незаконно порубаною древесиною пруть через усю Балту в Одесу на продаж, чужими землями користуються балтські мафіозі як своїми, землі віджимають по безпредєлу, власників землі намагаються вбити руками найманих вбивць. А кришеватель усього цього безпредєла Мазур - найкращий мер і реформатор?

А тепер ми пояснюємо, чому ж ця страшна історія, цей кримінальний злочин замовчується ЗМІ Балтщини, та балтськими і подільськими соцмережами. (Хоча читачи і самі вже певно здогадалися). Бо практично усі вони знаходяться у руках покровителя Радзилевича мера Сергія Мазура, або його одеських хазяїв. Тобто, Льошика Гончаренка. А на тих, хто не під ними, Мазур намагається тиснути репресіями. Кого підкуповуючи, кого лякаючи. Методами його подельніка Радзилевича у бізнесі.

Мазур і Радзилевич відбирають у людей не тільки землю, не тільки врожаї і роботу, але й свободу слова, право на чесну і об'єктивну інформацію. 

Але тоді, за законами діалектики, у суспільстві з'являються Партизани

І діють, відповідно ситуації:


https://kotpartizanen.blogspot.com/2016/06/blog-post_40.html

П.С. Деякий час тому, під час обшуку, в оселі Олександра Радзилевича було вилучено велику кількість незареєстрованої зброї. Такої зброї не куппиш у зброярному магазині. Що це за зброя, і як вона потрапила до Радзилевича, ми розповімо у наступних публікаціях.

Читайте КОТОВСЬКІ ПАРТИЗАНИ і будьте чемними

8 коментарів:

  1. Радзік - тварь, дружбан Мазура...

    ВідповістиВидалити
  2. Нрави Балтщини описані дуже точно! Подяка!

    ВідповістиВидалити
  3. Радзилевич самый большой мафиозник в районе. Его папа у Кифоренко старшего шофером работал, а потом, когда пошла приватизация кинул своего хозяина. А Саша ещё похлеще акулой оказался. Ничего святого для него нет. Только деньги. За деньги он всех убьёт и ограбит.

    ВідповістиВидалити
  4. Стаття сильна!!! Дяка велика вам, партизани!

    ВідповістиВидалити
  5. Да подвесить тварей, а Мазур давно своего предшествинека Бабанского обогнал и в корупции и многих других тёмны делишках, в старину ведьм на площедях перед толпой народа зжигали, вот так этих уродов наказывать надо, а их награбленые милиончики на онко больных деток, мед. Оборудование местным больницам, и тому подобное...

    ВідповістиВидалити
  6. Я не за Радзилевича, говно еще то, но и Светлана Левчик не из святых. Земелька портит людей.

    ВідповістиВидалити