понеділок, 3 лютого 2014 р.

Наш земляк відповідав за розгон Майдану. Ху ис ви, пане Олександр Каліфіцький?

Народився 10 листопада 1962 році м. Котовську Одеської області

Робота в минулому:

11.1997-01.2000 - слідчий Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області
01.2000-11.2002 - старший слідчий Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області

11.2002-02.2003 - слідчий в особливо важливих справах відділу з розслідування кримінальних справ про злочини у сфері економіки управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України
02.2003-07.2010 - старший слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України
07.2010 - 06.2011 - начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України 06.2011 - 09.2011 - перший заступник начальника Головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури України
З 29.09.2011- прокурор Івано-Франківської області

Нагороджений орденом “За мужність” IIІ ступеня, 2004 рік; відзнака МВС України ’’Закон і честь", 2006 рік; Почесна грамота Верховної Ради України, 2008 рік; нагрудний знак ’’Хрест Доблесті” II ступеня, 2008 рік (СБУ); почесне звання “Заслужений юрист України” 2010 рік; нагрудні знаки “Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури” II ступеня, 2008 рік; “Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури” III ступеня, 2010 рік; нагрудний знак МВС ”3а заслуги в карному розшуку України”, 2010 рік

 З жовтня 2013 року начальник Головного слідчого управління ГПУ.

Джерело публікації:
http://sluganarodu.org/slugi/category25/region4/city598/id728

                        А тепер Каліфіцький, я сказав – Каліфіцький!

Сьогодні Івано-Франківська область - це маленька, але дуже наочна модель всієї України. Небагатий край, який розривають між собою кілька силових структур. Міліція, СБУ, прокуратура, податківці.

Причому, на чолі кожного з цих відомств стоять досвідчені «упирі», фахівці з викачування не тільки грошей, але і крові. Кожен з цих «упирів» розглядає область, як якесь проміжне поле у своїй кар'єрі, призначене тільки для того, щоб вкрасти якомога більше грошей і потім конвертувати їх в керівне крісло в Києві. Там більше грошей, більше можливостей, там можна жити. А Прикарпаття після їх відходу більш за все буде походити на знекровлений труп. Зрештою така ж доля згодом чекає і Київ. Коли «насмокчуться» там , «упирі» поїдуть до дітей і капіталу, куди-небудь до Англії або в Монако. А поки - вони « працюють» тут.

Минулого разу ми поговорили про керівника місцевого СБУ, «економіста» Андрія Кміту, сьогодні - черга прокуратури.

Олександр Каліфіцький - значно розумніший за свого колишнього «господаря» Рената Кузьміна. Не тільки тому що читав кодекси , але й тому що намагався менше «світитися». У прокуратурі ні для кого не секрет, що Кузьмін за своє життя жодної кримінальної справи взагалі не розслідував. Якось так вийшло, що починаючи з природоохоронної прокуратури Донецька Ренат Равільєвич все більше спеціалізувався «по баблу » і до розслідувань справа не доходила. Будучи вже у великих чинах в Києві, Кузьмін тим більше розслідуваннями не морочився. Він давав «установку» Каліфіцькому, а останній вже фабрикував те, що потрібно «хазяїну».

Фабрикував, втім, теж вельми незграбно, взяти хоча би всі політичні процеси останніх років. Не виключено, що куди більш серйозні фабрикації «пера Каліфіцького» лежать у минулому. Наприклад, справа про вбивство журналіста Александрова.

Якимось дивним чином за нього і за фабрикацію «справи Вередюка», а потім за його вбивство засудили тільки бандитів і співробітників міліції. Але жоден прокурорський, в тому числі і тодішній прокурор області Віктор Пшонка, що особисто ставив підпис під хибним обвинуваченням Вередюка - не постраждали.

Але повернемося до дня сьогоднішнього. За даними наших джерел :

«Практично весь фінансовий потік бізнес-структур Прикарпаття сьогодні "кришується" прокурором Івано-Франківської області Олександром Анатолійовичем Каліфіцьким.

Представник касти "недоторканних", адже прокуратура вже давно є повноправним членом названої касти, ввів особистий прокурорський податок для підприємців Прикарпаття. Непокірних карає кримінальними справами, покірні бізнесмени відкуповуються величезними хабарями. Стартова ціна "податку" Каліфіцького, "​​щоб дружити", - починається з 50000 доларів США. Ділові кола Івано-Франківської області такої репресивної опіки ще не знали за весь час свого існування. Проте зараз вони дуже добре, до болю відчувають, що прокуратура є їх партнером. "

ДОВІДКА: КАЛІФІЦЬКИЙ ОЛЕКСАНДР АНАТОЛІЙОВИЧ. Прокурор Івано - Франківської області. Нагороджений орденом " за мужність " III степеню з відзнакою МВС України "Закон і честь", почесною грамотою Верховної Ради України, нагрудним знаком " Хрест Доблесті " II ступеня, почесним званням "Заслужений юрист України", нагрудним знаком " Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури" II ступеня, " Подякою за сумлінну службу в органах прокуратури" III ступеня, нагрудним знаком МВС "За заслуги в карному розшуку України " .

Народився 10 листопада 1962 року в місті Котовську, Одеської області. У 1993 році закінчив Інститут внутрішніх справ МВС України, у 2001 році Одеський національний університет ім. І.І.Мечнікова.

Освіта вища юридична. Працював слідчим Котовського міжрайонної прокуратури Одеської області в період з 1997 по 2000 роки.

Згодом отримав підвищення - старший слідчий Котовського міжрайонної прокуратури Одеської області. На цій посаді працював протягом двох років , а саме з 2000 по 2002 рік. З 2002 року по 2003 рік вже займає посаду слідчого з особливо важливих справ відділу з розслідування кримінальних справ про злочини у сфері економіки управління Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України .

У 2003 році стає старшим слідчим з особливо важливих справ відділу з розслідування кримінальних справ про злочини у сфері економіки управління Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України. У цьому кріслі знаходиться до липня 2010 року, бо отримує посаду начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України .

З червня 2011 по вересень 2011 року займає посаду першого заступника начальника Головного управління нагляду за дотриманням законів при здійсненні оперативно -розшукової діяльності , дізнання т досудового слідства Генеральної прокуратури Украіни.

З 29 вересня 20011 року - прокурор Івано - Франківської області. На його ім'я за адресою: Київ , вулиця Анни Ахматової , 31 , 173 зареєстрований мотоцикл - круізер " KAWASAKI VULСAN " 1600 чорного кольору , " MERSEDES BENZ " S 550 чорного кольору.

Згідно з офіційною декларацією про доходи за 2011 рік його сукупний дохід склав 487103 грн, у тому числі заробітна плата на суму 348 тисяч 556 грн., Пенсія - 138 тисяч 547. Крім цього є власником квартири , площа якої становить 107 , 3 квадратних метрів , дачного будинку площею 365 квадратних метрів , гараж площею 17 , 8 квадратних метрів. Офіційна декларація зазвичай співвідноситься з реальною в пропорції 1 до 5 . В особливо безсовісних випадках , як 1 до 10 . Яка пропорція застосовна до Каліфіцького - не відаємо .

Звичайно, офіційний біографічний шлях Каліфіцького не розкриває його істинних життєвих принципів. Насправді діяльність Олександра Каліфіцького багата цікавими фактами та подіями. В об'ємному трудовому спадку прокурора фігурують як представники кримінального світу, так і чиновники вищого державного статусу, разом з якими прокурор працює на особисте збагачення .

Опозиційні сили насамперед звинувачують Олександра Каліфіцького в незаконному кримінальному переслідуванні людей, що займають активну громадянську позицію. Зокрема, у причетності до розгону мирних акцій протесту (йдеться про податковий Майдан), а також незаконного арешті та утриманні за гратами політичних діячів. А його безпосередньо керівництво щодо кримінальних справ проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка викликало обурення не тільки в Україні, а й за її межами. Колеги по роботі відзначають "особливий цинізм Каліфіцького " ​​.

Прокурорські справи

Публічна інформація про протизаконні методи роботи Каліфіцького відкрито з'являється у ЗМІ в рамках справи братів Карпенка та Жемова і вбивства журналіста Ігоря Александрова в місті Краматорську. У вбивстві журналіста були звинувачені співробітники міліції Краматорського РВ УМВС. На підставі матеріалів розслідування Каліфіцького кілька працівників міліції були засуджені.

Однак згодом судова колегія під головуванням Олега Дутова прямо в суді звільнила з-під варти підполковника міліції Ігоря Криволапова, якого звинувачували у фальсифікації справи про вбивство тележурналіста Ігоря Александрова та організації низки вбивств.

Інших міліціонерів: Альберта Винничука, Сергія Шломіна і Олександра Герасименка також відпустили. Суд визнав, що в держобвинувачення не виявилося достатніх доказів їх провини, слідство проведене з грубими порушеннями КПК і Конституції України. Суд публічно дав оцінку діям слідчого Генпрокуратури України Олександра Каліфіцького.

Зокрема, в судовому документі зазначено, що "в ході досудового слідства Каліфіцький практикував незаконні методи збору доказів, тиск на обвинувачених і свідків, маніпулював суспільною думкою. Крім цього працівник Генпрокуратури Каліфіцький погрожував підсудним прямо в суді, проявляв неповагу до суду ".

Каліфіцького також пов'язували з фальсифікацією справи проти слідчого ГПУ Віктора Сандиги, який викрив великі розкрадання, вчинені донецькими вугільними генералами з шахти «Макіїввугілля». Каліфіцький звинуватив Сандига в крадіжці мобільного телефону заступника директора " Макіііввугілля " , який проходив в його справах обвинуваченим. Слідчого з 22-річним стажем Сандигу в результаті звільнили з Генпрокуратури України. На щастя, згодом він довів свою невинність.

Запам'ятався Олександр Каліфіцький і в ході розслідування кримінальної справи відносно членів злочинного угруповання Гіві Немсадзе. На рахунку банди більше двадцяти замовних вбивств. Завдяки оперативним заходам у свій час порушили кримінальну справу проти самого Немсадзе. Очолив групу з розслідування донецького злочинного угруповання пан Каліфіцький. Завдяки його роботі ряд фігурантів кримінальної справи уникли затримання, а сам лідер банди Гіві Немсадзе виїхав до Росії, де переховувався до 2010 року.

А в 2010 році суд міста Донецька виправдав Немсадзе. Треба думати, що пан Немсадзе і його бригада "кілерів" з тих пір безмежно вдячні пану Каліфіцькому і готові виконати будь-яку його примху. У тому числі і в Івано- Франківській області.

У Олександра Каліфіцького є власний почерк. По-перше воліє, щоб всю брудну роботу виконували підлеглі, активно підтримує тих, хто хоче, а головне - вміє підсиджувати колег. Досконало володіє майстерністю створювати конфлікти в середовищі підлеглих. Промахи своїх колег використовує у власних інтересах. Однак, незважаючи на все це, Каліфіцький зумів таки створити власну команду однодумців.

Усунення "команди" Каліфіцького з Генеральної прокуратури України почалося з весни 2010 року. А закінчилося призначенням Олександра Каліфіцького на посаду прокурора Івано-Франківської області, у вересні 2011 року. Сьогодні найближчими "соратниками" прокурора є його перший заступник Владислав Грищенко і заступник Олег Кіпер .

У коло близьких також потрапили друзі Кіпера пан Назаренко та Вербицький, серед них і заступник прокурора Івано-Франківська Войченко .

Для того, щоб розширити власні масштабні повноваження, прокурор Прикарпаття посилив своїми людьми і міліцейські ряди. Зокрема, на посаду начальника УБОЗ УМВС України в Івано-Франківський області призначений кум Каліфіцького - Вакуленко Ігор , начальником сектора відділу " К" УСБУ області призначено ще одного кума - Ігоря Сорочинського. Заступником начальника УДСБЕЗ УМВС Прикарпаття стала також людина прокурора - Жуков. Голову Івано-Франківської області Михайла Вишиванюка прокурор схилив до "співробітництва" в середині 2012 року. Мабуть, зробивши йому вигідну пропозицію.

АВТОРИТЕТИ

Лобіюванням призначення Олександра Каліфіцького прокурором Івано- Франківської області займалися окремі бізнес-структури під управлінням кримінального авторитета Богдана Копитка ( виходець з Львівщини) . Власне щедра фінансова допомога Копитка надійшла Каліфіцькому саме на момент призначення його прокурором Франківщини. Прокурор у свою чергу повинен був допомогти в отриманні оренди території центрального продуктового ринку в місті Івано-Франківськ, який розташований по вулиці Дністровській.

Слід зазначити, що тривалий період землі місцевого ринку орендувало ТОВ " Торговий сервіс " , власником якого є кримінальний авторитет Прикарпаття Халаменда Ігор, лідер злочинного угруповання " БУРА " .

Із завершенням терміну оренди підприємство " Торговий сервіс" втратило свої позиції щодо території ринку. На полі з'являється вже інший гравець - ТОВ "Горгани", яке патронує Богдан Копитко. Розподіл території став причиною ворожнечі між кримінальними авторитетами.

Кожен з них неодноразово "замовляв" один одного. У ході війни вбили друга Копитка, засновника ТОВ "Горгани" Олійника. Безпосередньо довести, що замовником вбивства виступив Халаменда Ігор поки не вдалося. Однак наближений до Ігоря Халаменди Віталій Войцехівський був затриманий за скоєння умисного вбивства. До речі, ДТП зі смертельним результатом, яке вчинив Халаменда - так і залишився без відповідного покарання за сприяння прокуратури. Сам кримінальний авторитет досі перебуває на волі.

Варто відзначити, що прихід Каліфіцького на Прикарпатті відразу викликав занепокоєння серед депутатського корпусу Івано- Франківської обласної ради. Депутат Юрій Романюк (фракція " Батьківщина" ) навіть окреслив ділянки роботи прокурора. "Влада Києва призначила нового " ​​наглядача "за Прикарпаттям. Мета призначення - посилити вплив донецьких на події в області і беззаперечного виконання злочинних забаганок на Прикарпатті. Слід очікувати , що з приходом нового прокурора , в області почнеться тиск на підприємства і бізнес, незаконний " дерибан " землі в особливо великих розмірах в рекреаційних зонах " .

Народний обранець Прикарпаття був правий . Тому що власне все , що він прогнозував - стало реальністю. До того ж нещодавно прийнятий КПК тільки посприяв цьому. Новий кодекс дав практично необмежені повноваження прокурору. Відтепер тільки прокурор організовує та здійснює нагляд у кримінальному провадженні з початку реєстрації в судовому реєстрі. Обвинувальний акт стверджує прокурор , на суді держзвинувачення також підтримує прокурор. Він має право давати вказівки на проведення негласних заходів. Зрозуміло, що пан Каліфіцький скористався таким правом у власних інтересах на повну потужність.

Отже перейдемо до фактів . Почав прокурор з земельних питань. Зокрема з виділення земельних ділянок в рекреаційних зонах Прикарпаття. За сприяння у справі про присвоєння державних коштів, землі Яремчанської міської ради перейшли під контроль прокурора. На даний момент поблизу міста Яремче планується забудова котеджів з подальшим продажем нерухомості. У цьому Каліфіцький допоміг особисто прокурор Яремчанського району Мартинюк. Наступний підлеглий Каліфіцького прокурор Коломийського району Іванов Олександр через кілька місяців після призначення вже отримав земельну ділянку поблизу міста Коломия.

Працює Каліфіцький виключно в кабінеті , його команда носить йому документи і чергові " подарунки" . При цьому вдячність прокурор приймає грошима , землею , квартирами. Нарешті , всім матеріально цінним, про всяк випадок на "чорний день". За перекваліфікації справи, де фігурував представник ВО "Свобода" , який з рушниці завдав людям тяжкі тілесні ушкодження , прокуратура отримала 50 000 доларів США . Посередником у цій справі виступив Михайло Вишиванюк.

Справа, де фігурує засновник турецької деревообробної фірми, з самого початку мала кримінальний характер, бо йшлося про замовлення партнера засновника фірми. Однак за 100 тисяч доларів США прокуратура все " спустила на гальма " .

Вирішив прокурор позитивно на суму 50000 доларів США по справі забудовників Івано-Франківська, яких звинувачували у дачі хабара керівникові міського управління архітектури. Наступна справа - справа юриста-реєстратора прав на нерухоме майно, де мова йшла про отримання хабарів працівником комунального підприємства, так і не було порушено офіційно.

Звичайно, грошовий "внесок" на суму 50000 доларів США став вагомим аргументом, щоб поставити в ньому крапку ще до початку. Зараз всі нафтові свердловини: як діючі, так і законсервовані - під "дахом" прокуратури. Без узгодження прокуратури жоден житловий проект, який затверджує управління архітектури та містобудування, не здається. Практично всі власники автосалонів Прикарпаття платять разовий внесок у розмірі 100 000 гривень за не втручання в їх бізнес .

Цілком логічно виникає питання: "Чи буде притягнутий до кримінальної відповідальності прокурор Прикарпаття" ? Безумовно, що це швидше було б винятком із правил, адже на сьогодні жоден прокурор навіть віддаленого району, не кажучи вже про область, не поніс покарання. Між іншим представники касти "недоторканних" все ж сідають за грати. Справа відомого екс-судді Ігоря Зварича стала для багатьох одкровенням. При цьому жоден представник із середовища адвокатів чи суддів не вірив у подальше розслідування справи. Хочеться вірити, що "справа Каліфіцького " ​​стане таким cамим прецедентом в прокурорському середовищі , як і " справа Зварича " - у суддівській.

Від редакції КОТОВСЬКИХ ПАРТИЗАНІВ: зара усі справи проти незгодних з режимом фабрикує наш земляк Каліфіцький! Дістали ці Анатольйовичі, пташенята гнізда Анатолія.

І завдяки кому Саша Анатолійович Іванов працює прокурором на Івано-Франківщині теж без сумнівів.

Джерело публікації:
http://versii.if.ua/publikacii/a-teper-kalifitskiy-ya-skazav-kalifitskiy-pokalichene-prikarpattya-2/


Немає коментарів:

Дописати коментар