вівторок, 25 лютого 2014 р.

Народний депутат свободівець Павло Кириленко вимагає припинити діяльність сепаратистських організацій в Одесі

25 лютого 2014 року народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Одещині Павло Кириленко скерував до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ звернення з вимогою негайно припинити діяльність у місті та області антиукраїнських сепаратистських угруповань, в тому числі груп так званих "тітушків". Їхня діяльність підриває національний суверенітет, провокує громадянські зіткнення, становить небезпеку для життя громадян. Враховуючи постанову Верховної Ради про запобігання проявам сепаратизму та іншим посяганням на основи національної безпеки України, депутат вимагає негайно вжити заходів задля унеможливлення подальшого функціонування таких угруповань.

За інформацією свободівця, до організації сепаратистських угруповань у місті причетні колишній міський голова Одеси Олексій Костусєв, перший секретар Одеського міського комітету КПУ Ростислав Барда та найближче оточення нині ув'язненого одіозного екс-нардепа Ігоря Маркова, а також близькі до нього кримінальні структури. Серед головних виконавців – місцеві прокремлівські маргінали: керівник "Молодежного єдінства" Антон Давідченко та координатор громадської організації "Дозор" Олексій Чмирь.

"Так звані народні дружини, а фактично бандформування "тітушків" озброєні та мають чітко поставлене завдання – ескалація громадянського конфлікту та підрив основ української державності. Одіозних осіб, що їх очолюють, неодноразово перевіряли правоохоронні органи на предмет координації та фінансування іноземними державами для підриву миру та стабільності. На їхніх заходах систематично лунали висловлювання, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу в місті. Однак належної реакції з боку правоохоронців досі не було. Однозначно, що їхні заклики до сепаратизму, фізичної протидії учасникам Майдану є злочином. Наслідком потурання їхній діяльності вже стало кілька сутичок, під час яких постраждали працівники низки місцевих ЗМІ", – зазначив свободівець.


Прес-служба Одеської обласної
організації ВО "Свобода"
тел. 063 5635301, 098 0010519
skype: vasil.sydorak

Немає коментарів:

Дописати коментар