пʼятницю, 17 листопада 2023 р.

А Васька слухає та їсть. 300 років марних жертв! (ФОТО)

300 років тому народився величний український поет і філософ Григорій Савич Сковорода. Скоро ми святкуватимемо його 301-й День народження.

Сучасники називали його "українським Сократом". Григорій Савич вів життя мандрівного філософа, не любив церковних тартюфів, більшість його філософських робіт було прив'ячено етиці. Тож геніального Хосе Ортегу-і-Гассета можна назвати іспанським Григорієм Сковородою.

Ми не будемо переповідати усі перепитії життя і творчості великого філософа, в Україні це має знати кожен школяр, ми акцентуємо, бо це вкрай актуально!, лише на тому моменті, що за 300 років в Україні нічого в кращу сторону не змінилося. Усі соціальні виразки, які висміював Григорій Савич Сковорода так і панують ганебно в українському суспільстві!

Люмпени і рагулі й досі не тільки при владі, але й формують життєві пріорітети у нашому народі.

300 років страшних випробувань (геноциду) ніяк нас не змінили. Суспільним ідеалом лишилася "свиня біля корита". Ночви з помиями лишилися одвічним прагненням більшості українців.

Але загін Котовських Партизанів і редакція КОТОВСЬКИХ ПАРТИЗАНІВ наслідують ідеї і прагнення найшляхетніших і наймудріших українців у нашій історії.

Ми вимогливі лише до себе і до дотримання закону!

А нашим шановним читачам ми пропонуємо ознайомитися з одним із найвідоміших віршів Григорія Савича Сковороди.




І робити висновки, і вчитися у шляхетних, бо маса має підтягуватися до еліти, а не еліта опускатися на рівень маси.

Може тоді хоч щось почне мінятися у наших душах, мізках, пріорітетах.

Любіть Україну, вдосконалюйте її!

Шануймося, бо ми того варті!

3 коментарі:

  1. Дякую Партизанам за просвіту! Багато чого із поданого у статті не знав.

    ВідповістиВидалити
  2. У нашому місті небезпечно писати від свого імені, і від мера ця небезпека і від поліції. Тому вибачайте, що пишу анонімно.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже цікава стаття - Сковорода писав про нас - маємо інтернет і сучасні технології, але нами, по суті, правлять феодальні царьки-корупціонкри!(

    ВідповістиВидалити