вівторок, 9 травня 2023 р.

Як Подільський район допомагає фронту!

В нашій країні вже більше 9-ти років точиться війна.

І з самого її початку у лютому 2014 року головний тягар по забезпеченню Сил опору агресору узяли на себе українські волонтери.

На початку російського вторгнення, коли ситуація була неймовірно складна, волонтери забезпечували наших військовиків не тільки одягом, їжею, транспортними засобами, але й зброєю та боєприпасами. Без яких не тільки добровольчі батальйони, але й ЗСУ не могли воювати б.

І в цю шляхетну справу одразу включилися небайдужі патріоти міста Котовськ.

Отак в 2014-2015 роках усе починалося. Тоді котовські волонтери самі змушені були доправляти волонтерську допомогу на фронт:

Українські воїни втримали окупанта. І, насамперед, завдяки нашим волонтерам.

З початком ескалації війни у лютому 2022 року волонтерський рух по усій Україні набув масового характеру. Не лишилися осторонь і наш Подільський район. Волонтерська допомога стала різнобічною. Кожен віддає, що може: гроші, продукти, майно, свій час, свою енергію. (Готують їжу для бійців, в'яжуть захисні сітки, віддають свої промислові території на потреби ТРО та ЗСУ!)

Але велика заслуга у тому, що допомога стала організованою, спрямованою, адресною і величезною належить Подільській райдержадміністрації. Її працівники, і керівник Михайло Дмитрович Лазаренко змогли стимулювати фермерів, підприприємців і усіх мешканців Подільського району до цієї шляхетної справи. Насамперед, власним прикладом.

Михайло Дмитрович із самого початку війни у 2014 році став волонтером. Ще не перебуваючи на державній посаді. Його підприємства працювали на допомогу фронту, ЗСУ і багатьом добровольчим формуванням. Тож цей свій досвід, ставши керівником Подільського району, він розповсюдив і на решту підприємців, заохотив мешканців району допомагати Силам Оборони України.

На цих відео ви можете побачити, як відбувається передача допомоги, побачити вдячність українських воїнів нашим землякам.


Окремо і заслужено хочеться відмітити ту величезну допомогу, яку здійснюють фермери Савранської і Кодимської громад (Брати Волошенковські, Микола Сорочан та багато інших відомих та маловідомих нам героїв-волонтерів!). Незважаючи на те, що вони не є такими великими латифундистами, як фермери сусідніх громад із нашого району.

Також велику допомогу із автівками і машинами "Швидкої допомоги" для ЗСУ, Нацгвардії та ТРО надають і інші наші земляки-бізнесмени. Про їхню допомогу ми ще обов'язково напишемо. Бо жоден подвиг, а волонтерська діяльність і допомога - це подвиг!, не має бути і не буде забутий!

Слава Україні! Героям Слава!

4 коментарі:

  1. Я знаю волонтера, підприємця - він теж джип подарував, колеса міняв! Але каже: передавайте конкретним людям - дуже багато зібраного, як кажуть, всім миром, не доходить до передової((((

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо партизани, що пишите не тільки про поганих - хороших людей на Подільщиніі доволі багато!

    ВідповістиВидалити
  3. Наша дяка і глибока повага до людей, які жертовні для захисту країни, для ЗСУ!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо бізнесменам Дмитру та Юрію, Дмитру Лазаренку, його команді, волонтерам Подільська і району - храни вас, ваші діла Господь!

    ВідповістиВидалити