вівторок, 24 липня 2018 р.

За півроку Прокуратура Одеської області повернула державі 570 млн. гривень!

У прокуратурі Одещини під головуванням прокурора області Олега Жученка відбулася підсумкова нарада за поточними результатами роботи відомства.

Учасники заходу обговорили підсумки роботи органів прокуратури Одеської області на основних напрямках прокурорсько-слідчої діяльності у першому півріччі 2018 року.


Так, завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів Одеської області під координацією прокуратури зменшено рівень кримінальних правопорушень на території регіону.

Зокрема, відмічається зниження кількості злочинів усіх категорій, у тому числі особливо тяжких, тяжких та кримінальних правопорушень середньої тяжкості.

Під процесуальним керівництвом прокуратури у 2018 році правоохоронці регіону ліквідували 6 організованих злочинних груп, учасники однієї з яких скоювали злочини у бюджетній сфері.

Крім того слідчі органів прокуратури Одещини спрямували до суду з обвинувальними актами 50 кримінальних проваджень.

Також правоохоронці області направили до судів понад 500 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 177 порушників.

За результатами представницької діяльності прокуратури Одещини судами задоволено позови прокурорів в інтересах держави на загальну суму понад 570 млн грн.

Загалом за позовними заявами прокурорів реально виконано судових рішень на майже 450 млн грн.

Водночас, потребує активізації робота на пріоритетних напрямках та притягнення винних осіб до відповідальності.

За результатами наради учасники прийняли рішення про вжиття низки заходів, направлених на підвищення ефективності діяльності прокуратури на наступний період в умовах законодавчих змін.

Немає коментарів:

Дописати коментар