неділю, 15 жовтня 2017 р.

Дух лицарства

Дух лицарства. З покон віків наші недруги малюють наш народ, як народ рабів, "гречкосіїв", зрадників. Мовляв, вони ніколи не мали своєї держави, а якщо і мали, то завжди запрошували чужинців , щоб вони ними правили. Але це далеко не так. Українці завжди славилися в світі, як найкращі воїни.

З глибини віків Дух Великого Предка вивів окрему касту незламних лицарів-воїнів, які завжди противились будь-якій системі поневолення.



Воїни-борці, кредо, яких було " Воля і честь", народжені за промислом Божим, покриті Омофором Святої Покрови завжди були на нашій Святій землі.

Кінні загони скіфів і сарматів, перед якими тремтіли імперії давнього світу . Легендарні амазонки. Воїни-русичі і клич Великого Святослава: "Іду на Ви" створювали кодекс честі воїна. Доповнили цей кодекс козаки-запорожці, які і вберегли Європу від турецько-татарської навали. Воїни без страху, гаслом  яких було "Бог і Україна" навіть на полях битв сміялися з своїх ворогів і мертві були страшні для них. Згадаймо Великих: Косинського і Наливайка, Хмельницького і Богуна, Мазепу і Гонту , Кармелюка і Довбуша і славетного Івана Сірка. Саме вони показали, що лицарський дух незламний

Дух переходить з покоління в покоління.

Великий Шевченко показав, що не тільки зброєю, а й словом можна і треба боротися. Від Великого Кобзаря пішла нова хвиля борців за волю. Починаючи з Кирило-мифодіївців , закінчуючи товариством "Січ" і "Сокіл" зростало нове покоління борців. Саме це покоління і започаткувало нову боротьбу за Українську Державу.

Січові стрільці, герої Крут, воїни УНР і УГА відродили Дух Великого Предка і той Дух вже не міг загасити ніякий ворог. Дух борця підхопили повстанці-холодноярці, герої Базару, члени УВО, ОУН, захисники Карпатської України, герої УПА, воїни Другої Світової війни, які воювали на різних фронтах, але показали, що вони є воїни-захисники.

Держави не стало, але боротьба за неї тривала в таборах ГУЛАГу, на зібраннях дисидентів, яких пізніше назвуть "шестидисятниками". Смолоскипи Івана Макуха та Олекси Гірника нагадували всім, що боротьба триває. Засновники УГС та РУХу підхопили стяг боротьби , який привів до здобуття бажаної волі. 

Боротьба триває і прапор волі підіймає нове покоління борців. Це герої Майданів , які виходили проти системи. Це нові герої, які встали на священну боротьбу за волю на рубежах нашої України. Саме вони, жертвуючи собою за велику ідею стримують злобного і жорстокого ворога і гасло " Герої не вмирають" буде лунати наступним поколінням.

О. Михайло Базилько

Від Котовських Партизанів:  дякуємо, Панотче, за чесне слово!

https://www.facebook.com/UPC.KP.Podilsk/

Немає коментарів:

Дописати коментар