понеділок, 16 грудня 2019 р.

Чергові успіхи подільських правоохоронців у боротьбі із злочинністю

Те, що з приходом нового керівництва у Котовську місцеву прокуратуру і Подільський відділок поліції докорінним чином змінилися не тільки методи, але й результативність боротьби зі злочинністю, КОТОВСЬКІ ПАРТИЗАНИ писали вже неодноразово, і ані для кого із подільчан це вже не є новиною і несподіванкою.

Причиною цього ми вбачаємо саме професіоналізм і порядність нового керівництва. Лідерські та менеджерські якості Віталія Мельниченка та Олександра Ноздратенка примусили механізми правоохороних органів працювати ефективно. Таку сприятливу ситуацію для роботи вони змогли організувати у ввірених їм підрозділах.

Тому, провівши моніторінг, просто прозвітуємо про останні результати та досягнення подільських провоохоронців:

"Подільські детективи припинили протиправну діяльність працівниці кредитно-фінансової установи. Протягом трьох років правопорушниця спустошила казну банку більш як на 300 000! гривень.
Як встановили правоохоронці, громадянка мала доступ до транзитних рахунків банку, в якому працювала. Користуючись службовим становищем, протягом 2016-2017 років вона перерахувала на особистий рахунок близько 185 000 гривень, після чого звільнилася.
«Легкі» гроші прийшлися жінці до душі і в 2018 році вона знову влаштувалася на попередню роботу. Використовуючи стару схему, поповнила власні статки на 132 000 гривень, але була викрита поліцейськими.
«Висновки судово-економічної експертизи стали підставою для оголошення підозри правопорушниці за ч. 1 та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата, майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Згідно з санкцією статті їй загрожує до восьми років ув’язнення», - розповів начальник Подільського ВП Олександр Ноздратенко.
Детальнише на сайті ГУНП"

"ПРИВЛАСНИЛА ПОНАД 300 ТИС ГРН БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ – ПРОКУРАТУРА ПОВІДОМИЛА ПРО ПІДОЗРУ СПІВРОБІТНИЦІ ФІНУСТАНОВИ
Прокурори Котовської місцевої прокуратури повідомили про підозру працівнику державної банківської установи у привласненні бюджетних коштів (ч. 1, ч. 3 ст. 191 КК України).
За даними слідства, касир – операціоніст одного з державних банків протягом 2016-2019 років таємно переводила кошти банку на особистий рахунок, відкритий в іншій фінустанові.
Таким чином жінка заволоділа державними коштами на понад 300 тис грн.
Слідству вдалося задокументувати та довести кожен з епізодів злочину. Підозрювана повністю визнала свою провину та поступово відшкодовує завдану банку шкоду.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Подільського відділу поліції
За цей злочин Законом передбачено до 8 років ув’язнення"



"ЗА СИСТЕМАТИЧНИЙ ЗБУТ МАКОВОЇ СОЛОМИ 5 МЕШКАНЦІВ ПОДІЛЬСЬКА ВІДПОВІДАТИМУТЬ У СУДІ
Правоохоронні органи продовжують спільну роботу з протидії незаконному обігу наркотиків, викриття та притягнення наркоділків до кримінальної відповідальності.
Так, прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’яти членів організованої групи, підозрюваних у збуті наркотиків (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 306, ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України).
З’ясовано, що під керівництвом сімейної пари мешканці Подільська реалізовували макову солому на території міста.
Наркотики закуповували через Інтернет та зберігали під продаж за місцем мешкання організаторів злочину та однієї із спільниць.
Для прикриття своєї протиправної діяльності ділки змішували подрібнену макову солому із насінням маку. Збували на міському ринку та в одному з магазинів Подільська.
Під час обшуків помешкань фігурантів злочину правоохоронці вилучили понад 1500 кг макової соломи, 1,2 кг канабісу, приладдя для подрібнення наркотику та зброю.
Спецоперація з викриття та затримання зловмисників проведена у червні цього року за участі прокурорів, слідчих відділу розслідування особливо тяжких злочинів та співробітників відділу протидії наркозлочинності ГУНП в Одеській області"

"ЛІКАРСЬКА ХАЛАТНІСТЬ ПРИЗВЕЛА ДО СМЕРТІ МАЛЕНЬКОГО ХЛОПЧИКА – ПРОКУРАТУРА ПОВІДОМИЛА ПРО ПІДОЗРУ МЕДИКУ
Прокурори Котовської місцевої прокуратури повідомили про підозру медику у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті дитини.
За версією слідства, лікар-анестезіолог однієї з лікарень Подільська у березні цього року невірно ввів лікарський препарат в організм дитини, що спричинило анафілактичний шок.
Унаслідок цього 8-річний хлопчик помер.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Подільського відділу поліції (ч. 2 ст. 140 КК України)"

"ЧЕРЕЗ НЕДБАЛІСТЬ ЛІКАРІВ ПОМЕРЛА 11-РІЧНА МЕШКАНКА ПОДІЛЬСЬКА: ЩЕ ДВОМ МЕДИКАМ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ
Прокурори Котовської місцевої прокуратури повідомили про підозру ще двом медикам у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті 11-річної дівчинки.
Нагадаємо, що у серпні 2015 року внаслідок надання лікарями неналежної медичної допомоги померла неповнолітня мешканка Подільська.
На думку слідства, медики невчасно діагностували захворювання та не провели необхідні дослідження, щоб встановити причину погіршення стану хворої.
Крім того, вони несвоєчасно надали інформацію про стан пацієнтки керівництву лікарні та до Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги дітям.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Подільського відділу поліції (ч. 2 ст. 140 КК України)"

Приємно, що подільські правоохоронці не тільки викривають злочини, але й доводять справу до суду!

Вітаємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар