середу, 28 жовтня 2015 р.

Чи сфальшовані мерські вибори у Котовську?

Команда одного з кандидатів на посаду Котовського міського голови виявила, що частина бюлетенів по виборах мера міста на одній з дільниць суттєво відрізняється від решти.

Виникла підозра про вкидання.

Суть претензій у тому, що бюлетені відрізняються кольором, шрифтом, яким надрукований вид виборів, розміром (різниця до 0,5 сантиметра), типографськими насічками, на підозрілих вони відсутні, а також цупкістю паперу.

Таких відмінних бюлетенів біля третини.

Команда цього кандидата у мери поставила питання перед ТВК про перегляд бюлетенів з усіх дільниць і з'ясування причин відмінності.

Але Котовська ТВК, яку контролює нинішній мер і фаворит при підрахунку на виборах, відмовилася розглядати це питання.

Аргументи прості: це технічний збій при друкуванні у котовській типографії, усі політичні сили й кандидати знали про відмінність бюлетенів.

Один із членів дільничної комісії, де були виявлені підозрілі бюлетені заявив, що вони бачили їх, але поклали під низ розраховуючи, що явка не буде стовідсотковою, і браковані бюлетені до рук виборця не потраплять.

Виникає питання, чому підозрілих бюлетенів серед тих, що ними люди проголосували майже третина, коли у Котовську на вибори прийшли лише 38% виборців?

І чи дійсно було вкидання?

Заявлено ще декілька скарг про порушення під час виборів у Котовську.

На засіданні ТВК виступив кандидат на посаду мера Котовська боєць Добровольчого батальйону ОУН Олександр Ярошенко. Він закликав членів ТВК поставитися до цього питання відповідально і уважно.


https://www.facebook.com/profile.php?id=100009616543577

Немає коментарів:

Дописати коментар