вівторок, 26 травня 2015 р.

П.Порошенко за рік правління знівелював всі ідеї Майдану

Нинішній Президент України має патологічну схильність обіцяти те, чого він не може виконувати, вважає політолог Олесь Доній.

За словами О.Донія, П.Порошенко має патологічну схильність обіцяти те, чого він не може виконувати, тому і не виконував жодної зі своїх обіцянок, які офіційно давав українцям.

“З усіх п’яти Президентів, які були в Україні, жоден під час передвиборчої компанії не давав стільки передвиборчих обіцянок, які потім або не виконав, або навіть не збирався. Це і те, що він продасть свій бізнес — обіцянка не виконана, про те, що гривню буде повернена до (курсу — ред.) десяти до долара... Це не його повноваження, і він не мав права давати такі обіцянки! І те, що тисячу гривень буде отримувати кожного дня солдат, і мільйон страховки, і те, що Україна не буде сідати за стіл переговорів із терористами — все це він казав під час інаугураційної промови. У нього патологічна схильність обіцяти те, що він не може виконувати. По фінансах ми бачимо, що жодний із бізнесів не проданий: це й страхова, і банк, і клуб, і завод, і сільгоспугіддя... Це є прикладом для нації, що бізнес розвивається тільки у власників-чиновників. І Президент показує цей приклад. Це глухий кут для нації, для держави”, — наголосив політичний експерт.

Він зауважив, що за рік правління П.Порошенка українці стали біднішими. Крім того, за його словами, відбувається збільшення впливу влади на медіа, а олігархат посилює свої позиції.

“Аналізувати його виступи вже просто недоцільно. Якщо аналізувати дії, ми бачимо — українці стали біднішими і збідніння триває, олігархат посилюються, боротьби із монополіями не відбувається, йде збільшення впливу влади на медіа, і на олігархів, які тримають ці медіа. Реальної боротьби із корупцією не відбулося. Євроінтеграція виявилася „пшиком“, і реальних кроків до Євроінтеграції не відбулося. А це одна із тих ділянок, яка є у Президента. Якщо Президент не спроможний півроку призначити посла у Великобританії, а це його персональні повноваження — це не можна скинути ні на війну, ні на Верховну Раду, ні на Уряд — він не спроможний призначити посла в країні, яка є одним із чотирьох гарантів Будапештського меморандуму. Про яку євроінтеграцію можна вести мову, якщо він навіть посла неспроможний призначити? Прикро, але всі ідеї, за які боролися на Майдані, вони Президентом Порошенком знівельовані”, — пояснив О.Доній.

Крім того, експерт наголосив, що П.Порошенко не виконав свої прямі функції — оборонну та зовнішньополітичну, тому рік його правління можна назвати абсолютно провальним.

“Відповідно, по обох його безпосередньо функціях — це зовнішня політика і оборона — ми бачимо провали... Україна і досі не наблизилася до правової держави. Тому можна чітко сказати, що це, на жаль, був абсолютно провальний рік для Президента, але оскільки медіа монополізовані, і через телевізор можна маніпулювати населенням, то владі вдається більшу частину цих проколів „переадресувати“ на голову когось іншого. Тому основна мета — це маніпуляція медійна, яка на цей момент значною мірою вдається, і, наскільки помітно, влада поставила за мету збільшити фінансові власні потоки і вплив на медіа”, — резюмував О.Доній.

Нагадаємо, сьогодні, 25 травня, виповнився рік із дня проведення в Україні президентських виборів, на яких переміг Петро Порошенко.

http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1468037-p-poroshenko-za-rik-pravlinnya-znivelyuvav-vsi-ideyi-maydanu-o-doniy

Немає коментарів:

Дописати коментар