суботу, 24 червня 2017 р.

Розслідування по Танькі-Плойкі-Воровці. Частина перша, відділ освіти

В ЗМІ у жовтні 2016 року було викладено інформацію про те, що під керівництвом та прикриттям першого заступника міського голови Понепалюк Т.С., відділ освіти Подільської міської ради здійснює закупівлю товарів та послуг по завищеним цінам у підставних підприємств, які оформлені на осіб наближених до Понепалюк Т.С.

Так, Понепалюк Т.С. оформлено підприємства на свого помічника Будігая Ю.П.,  а також на підставних осіб як наприклад охоронець її будинку, продавщиня у її магазині «Іграшки», різноробочий по її господарству. У подальшому відділ освіти закуповує у вказаних підприємств меблі, які продаються відділу освіти по завищеними цінам з магазину меблів Диван, який належить Понепалюк Т.С., посуд та інвентар з колишнього кафе – бару Гранд, який також належить Понепалюк Т.С. Більше того, відділ освіти купляє навіть вже використаний посуд із вищевказаного ресторану, адже він вже більше року не працює.

Також слід звернути увагу, що ФОПи, зареєстровані на підставних осіб Понепалюк Т.С. продають абсолютно все і продукти харчування, в меблі і посуд і побутову техніку. Схема дуже проста, під потреби якось закладу вказані ФОПи по заниженим цінам закуповують необхідний товар, а потім перепродають його по договорам відділу освіти.

Вказані договори умисно укладаються на суми до 100000 гривень, щоб уникнути проведення процедури закупівлі.

Загальна сума закупленої продукції упродовж 2016 року становила майже мільйон гривень, де фігурують в основному ФОП  Грубий Л.В. – охоронець  будинку Понепалюк Т.С. та Сергієнко В.А. – продавець магазину. Це підставні особи, які навіть не знають про вказані договори між відділом освіти. Вказані незаконні дії можливі зокрема завдяки головному бухгалтеру відділу освіти Волошиній Ірині, яка є близькою до Понепалюк Т.С. особою та балотувалась разом з Будігаєм Ю.П. від однієї політичної партії до міської ради.

За цими фактами Котовською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження, яке наразі розслідується.

Далі буде...

2 коментарі: