суботу, 17 березня 2018 р.

Люди, які роблять українську справу

Придністров'я етнічна історична українська земля. Вона була відірвана від України сталіним, як пізніше був відірваний від України Крим путіним. 83% мешканців Придністров'я - українці. Багато хто зних прагне вивчати українську історію, розмовляти українською мовою.

Держава Україна зараз переживає важкі часи, сама потребує допомоги, але забувати про наших земляків у Придністров'ї не слід. Тож знаходяться українські патріоти, які взяли на себе цю ношу і місію, і допомагають за власний кошт українцям Придністров'я опановувати українську культуру і мову та не забувати її.

Про одного з таких подвижників ми вам розповімо. Це депутат Одеської облради Михайло Лазаренко

"16 березня, завдяки депутату Одеської облради фракції «Батьківщина» Михайлу Лазаренко в селі Красненьке в Придністров'ї було урочисто відкрито погруддя Тараса Шевченка, яке встановили в місцевій школі, що носить ім'я великого Кобзаря.

Школа села Красненьке одна з небагатьох в Придністровській республіці, в якій діти вивчають українську мову, зважаючи на це Михайло Дмитрович ініціював та повністю підтримав встановлення у школі погруддя Тараса Шевченка.

Зазначимо, що усі роботи по виготовленню та встановленню погруддя були виконані місцевим майстром Миколою Білим.

На урочистому відкритті були присутні колеги Михайла Лазаренка, депутати «батьківщинівці» Олександр Барський та Олег Батлюк, а також представники місцевої влади та весь колектив школи.

Для гостей заходу, школярі підготували концерт з віршами та піснями Великого Кобзаря"






https://www.facebook.com/batkivchynaodesa/posts/1002239613303648

Немає коментарів:

Дописати коментар