понеділок, 12 лютого 2018 р.

Класно відпрацювало Одеське обласне управління СБУ!

Одеським обласним управління СБУ затриманий реальний диверсант, який має довгу терористичну біографію.

Ось, що повідомляє офіційний сайт Служби Безпеки України.



"Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Одесі бойовика терористичної організації «ДНР», який прибув до регіону для виконання завдань ФСБ Росії.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Одещини у червні 2014 у складі групи з двадцяти найманців пройшов навчання на одному з військових полігонів Ростовської області РФ. Після цього бойовик був зарахований до складу одного з незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Уже у липні 2014-го року він перебував на передових позиціях терористів у Шахтарському районі Донецької області та брав безпосередню участь у збройному протистоянні силам антитерористичної операції.

Згодом, перебуваючи на території РФ, чоловік був завербований співробітниками ФСБ. Від кураторів він отримав завдання, після повернення на Одещину, збирати актуальні розвідувальні відомості про обстановку у регіоні, зокрема у прилеглих районах до так званого Придністров’я. Він також мав «відпрацювати» нелегальні канали проникнення на територію України з придністровського регіону Республіки Молдова.

Співробітники української контррозвідки отримали оперативну інформацію про прибуття колишнього бойовика до Одеси з території тимчасово анексованого Криму, та затримали його у встановленому законом порядку.

Бойовику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Прес-центр СБ України"

По закінченню слідчо-оперативних дій громадскості будуть повідомленні подробиці затримання диверсанта і його антидержавної  терористичної діяльності

https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/4363#.vCZwJuRw.dpbs

2 коментарі: