суботу, 22 жовтня 2016 р.

Одеська «Свобода» вимагає у президента розпуску Одеської облради

Одеська обласна організація ВО «Свобода» вимагає у президента України Петра Порошенка ініціювати розпуск Одеської обласної ради через прийняття нею антидержавного рішення щодо скасування процесу декомунізації.

20 жовтня депутати Одеської облради під час сесії ухвалили рішення звернутися до президента України з проханням повернути вулицям Одеси назви, які вони носили до перейменування головою ОДА в травні 2016 року.

Згідно до проекту цього рішення Одеська обласна рада вимагає серед інших повернути назви проспекта вбивці українців Маршала Жукова та вулицю імені українофобки, учасниці анексії Криму Валентини Терешкової, натомість прибрати з мапи міста вулиці, названі на честь одеситів-захисників України, які героїчно загинули на Сході.


Ініціатором цього антидержавного по своїй суті та незаконного за своєю формою звернення став одіозний шахрай, відомий у вузьких колах фальшивомонетник, представник сепаратистського Опозиційного блоку Віктор Баранський. Його підтримало 52 депутати Одеської облради – представники всіх депутатських фракцій та груп. Серед них чинний голова обласної ради Анатолій Урбанський та, як не дивно, представники партії «Батьківщина», яка раніше дотримувалася проукраїнської риторики, та президентської партії «Солідарність».

Цим рішенням 52 депутати Одеської обласної ради фактично проголосували за реабілітацію в очах суспільства видатних діячів злочинного комуністичного режиму, прибічників анексії українських територій та вбивць десятків тисяч українців. Одеська обласна рада своїм рішенням здійснила перший крок до сепаратизму; синхронність та злагодженість у голосуванні за антидержавну ухвалу показали, що в майбутньому існує небезпека, що так само синхронно і злагоджено ці самі депутати можуть проголосувати за створення Одеської народної республіки, як це було зроблено свого часу на Донбасі.

Ми вважаємо, що подальша робота депутатів, які під час війни вимагають скасування українських назв, промінявши їх на московсько-совєцькі, і цим самим порушують українське законодавство, є неможливою і вимагаємо розпуску діючого скликання одеської обласної ради.

https://www.facebook.com/groups/212783855519982

Немає коментарів:

Дописати коментар