пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Фейкова декомунізація, яку проводить Одеська міська рада - незаконна

Внесення змін до рішення № 4858-IV щодо перейменування вулиць, ухвалене міською радою квітня під час пленарного засідання сесії суперечить закону. Здійснити декомунізацію міська рада мала до 21 лютого. Відтоді таке право перейшло до очільника ОДА. Про це заявив голова Одеської обласної організації ВО «Свобода» Павло Кириленко.

«Труханов та його підлеглі з самого початку не поспішали здійснювати декомунізацію. Лише зрозумівши неминучість процесу вони почали його імітацію. З запропонованих назв історико-топонімічною комісією, укомплектованою переважно особами з відверто проросійським трактуванням історії, нема жодної, яка б відповідала вимогам часу та наповнювала місто державницьким українським змістом.

Крім того, депутати не розглянули ще близько 50 вулиць, названих на честь осіб, чия діяльність підпадає під дію законів про декомунізацію. Серед них - Жукова, який відзначився чисельними наказами про розстріли червоноармійців, мародерством на окупованих територіях Німеччини та брав участь у придушенні Угорської революції 1956 року; Терешкової, яка брала участь у подіях окупації Криму у 2014 р.; Петровського - одного із ініціаторів створення ВЧК та організації Голодомору 1932-1933; Галана - автора пропагандистських фальсифікаторських публікацій, у яких піддавав цькуванню український визвольний рух та звеличував сталінський режим; комуністичних діячів Чапаєва. Така фейкова декомунізація нікому не потрібна. Тому ми наполягаємо, щоб голова облдержадміністрації не затягував з розпорядженням щодо перейменування вулиць, врахувавши при цьому і пропозиції надані «Одеською Свободою». Серед них є вулиці Євгена Коновальця, Степана Бандери, Романа Шухевича, Івана та Юрія Лип, Гетьмана Мазепи, Івана Луценка, Князя Святослава, Січових стрільців, Героїв Крут, Максима Чайки, де Волана», - наголосив свободівець.

--
Прес-служба Одеської обласної
організації ВО "Свобода"
тел. 063 5635301, 098 0010519
skype: vasil.sydorak

Немає коментарів:

Дописати коментар