неділю, 10 серпня 2014 р.

Ми перемогли. Вітаємо побратимів!

Справедливість є.

Німецька компанія Hetzner Online AG, яка хотіла заблокувати Главком на вимогу російського Роскомнадзора (за публікації матеріалу про Марш за федералізацію Сибіру) сьогодні надіслала листа вибачення. Німці зрозуміли, що вляпалися (в прямому сенсі) в політичну історію і тепер докладають колосальних зусиль, щоб хоч якось урятувати свою репутацію.

Я ж вдячний українським дипломатам із посольства Украіни в Німеччині, вітчизняному МЗС, українському омбудсмену, Репортерам без кордонів, журналістським спілкам та колегам-журналістам, які підтримували нас у боротьбі за право на професію!

На даний час загроза відключення Главкому пройшла - ми благополучно встигли переїхати на украінські сервери, при цьому зберігши всю базу сайту даних за п'ять років. Роскомнадзор спіймав облизня. Ми продовжуємо жити і працювати.

Чи шкода мені представників німецького хостера, якого продовжують "тролити" навіть німецькі ЗМІ за допомогу російському режимові, який бажає побудувати "велику інформаційну стіну"? Ні, не шкода. Чи маємо ми вибачити їм агресивне ставлення до украінського інформаційного ресурсу на догоду Росіі? Чи повинні вибачити їм цілодобову тривогу співробітників, які протягом тижня працювали під загрозою бути відімкнутими від Мережі будь-якої миті? Думаю, на ці запитання повинні дати відповідь читачі, які залишаються з нами... Ще раз дякую усім, хто був поряд!

А ось, власне, лист Hetzner Online AG:

Уважаемые дамы и господа!

После правовой экспертизы Hetzner Online AG хочет извиниться за этот инцидент.

Hetzner Online AG ни в коем случае не пытался осуществлять цензуру прессы на glavcom.ua, так как мы уважаем свободу прессы как глобальное право.

Так как мы не получали от вас никаких заявлений после того, как установили для вас крайний срок (что было бы очень полезно, чтобы оценить инцидент правильно), наша техподдержка вынесла неправильный вердикт, о чем мы очень сожалеем.

Пожалуйста примите наши извинения.

С наилучшими пожеланиями,

Мартин Хетцнер

Від КОТОВСЬКИХ ПАРТИЗАНІВ: будь-який наступ на свободу Слова в Україні й в усьому світі є неприпустимим!

Нагадаємо, що котовські феодали в особі Валіка Перлєя та його сестри Тані Понепалючки намагаються заборонити через суд журналісту Сергію Левитаненку займатися професією!

Нагадаємо, що 21 сторіччя на дворі.

Нагадаємо, що Таня Понепалюк очолює виборчий штаб Петра Порошенка у Котовську!

2 коментарі:

  1. З німцями все зрозуміло...А от чи буде Україна в шоколаді, якщо президент має таких помічників...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не буде! Допоки Порошенка в Котовську представляє Тетяна Степанівна Понепалюк - не буде!
      Мафію - геть!
      Клан Понепалюків не має остаточно захопит и владу у Котовську!
      Вони не працюють на Україну, вони не працюють на президента! Виключно на себе!!!

      Видалити